[80 B3 1,8S] obniżenie spalania LPG
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
podepnę się pod temat.
Mam audi 1.8 Pm i pali mi ok 15 litrów w mieście założyłem gaz jakiś 1000 km temu założony mam parownik używany ale od taty z A4 i nie ma nawet roku.Ten wężyk od przyspieszania zapłonu co idzie do aparatu zapłonowego mam całkowicie zniszczony. Czy to może być przez to ze aż tyle mi pali moje żelazo?
Mam audi 1.8 Pm i pali mi ok 15 litrów w mieście założyłem gaz jakiś 1000 km temu założony mam parownik używany ale od taty z A4 i nie ma nawet roku.Ten wężyk od przyspieszania zapłonu co idzie do aparatu zapłonowego mam całkowicie zniszczony. Czy to może być przez to ze aż tyle mi pali moje żelazo?
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
Wężyk musisz koniecznie naprawić i przy okazji sprawdź resztę przewodzików od podciśnienia czy są szczelne i/lub dobrze podłączone. W jakim stanie filtr powietrza? Silnik się dogrzewa(termostat sprawny)?Łukaszek KSZO pisze:podepnę się pod temat.
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
Jak sama nazwa wskazuje - podciśnienie czyli powinno zaciągać. Z tym zaworkiem w PM to ciekawe, raz że nie każdy go ma, 2 u mnie nie puszczał ciśnienia w żadną stronę, wydaje mi się że tam jest rodzaj membrany która przenosi ciśnienie. Wywaliłem go w diabły i nie widzę żadnej różnicy. Jak ktoś zna jego zasadę działania to też prosiłbym o info. W etce się to zowie "zawór opóźnienia".
Jak masz rozwalony ten wężyk, to nie dość że Ci zasysa lewe powietrze, to jeszcze nie masz przyśpieszenia zapłonu. Aha i on będzie zasysał powietrze tylko w przypadku obrotów wyższych niż jałowe.
Jak masz rozwalony ten wężyk, to nie dość że Ci zasysa lewe powietrze, to jeszcze nie masz przyśpieszenia zapłonu. Aha i on będzie zasysał powietrze tylko w przypadku obrotów wyższych niż jałowe.
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80