[AAH V6 2.8] Brak ciśnienia oleju
[AAH V6 2.8] Brak ciśnienia oleju
Siema.
Mój problem:
- od czasu do czasu pojawiała się kontrolka od oleju(przeważnie na zimnym silniku)
- po paru dniach odezwały się szklanki
Podłączyliśmy manometr i wykazał brak ciśnienia.
Przeczyszczone zawory pod kolektorem ssącym.
Wymieniony filtr oleju.
Moje pytanie:
- jak najszybciej dostać się do pompy oleju? Podejrzewamy że padła pompa lub jakiś zawór na pompie.
Proszę o pomoc i porady.
Mój problem:
- od czasu do czasu pojawiała się kontrolka od oleju(przeważnie na zimnym silniku)
- po paru dniach odezwały się szklanki
Podłączyliśmy manometr i wykazał brak ciśnienia.
Przeczyszczone zawory pod kolektorem ssącym.
Wymieniony filtr oleju.
Moje pytanie:
- jak najszybciej dostać się do pompy oleju? Podejrzewamy że padła pompa lub jakiś zawór na pompie.
Proszę o pomoc i porady.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
nie mam ttaj dostępu do etki , tam by było wszystko fajnie rozrysowane. Przez altka na pewno nie dasz rady. Trzeba demontować koło pasowe z wału.
Tak ona wygląda jak w tym linku
http://xarchiwum.pl/audi-a4-a6-c4-b4-2- ... 67233.html nie jestem pewien ale chyba kolega chuppa83 miał takowa pompe na sprzedaż.
Tak ona wygląda jak w tym linku
http://xarchiwum.pl/audi-a4-a6-c4-b4-2- ... 67233.html nie jestem pewien ale chyba kolega chuppa83 miał takowa pompe na sprzedaż.
- radek kocio
- Forum Audi 80
Mam podobna sytuacje jak kolega wyżej, na ciepłym silniku kontrolka się włącza, ciśnienie na dodatkowym zegarze spada do 0.
Czujniki są ok, wymieniłem mu olej na gęstszy - nic nie dało, spuściłem trochę oleju i wlałem 2 motodoctory - troszkę bardziej trzyma ciśnienie .
Moje pytanie czy w tej sytuacji może być problem z pompą oleju czy raczej kwestia panewek ?
pozdrawiam
Czujniki są ok, wymieniłem mu olej na gęstszy - nic nie dało, spuściłem trochę oleju i wlałem 2 motodoctory - troszkę bardziej trzyma ciśnienie .
Moje pytanie czy w tej sytuacji może być problem z pompą oleju czy raczej kwestia panewek ?
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80