[All] Peknieta szyba
Z szybami nie ma żartów, ja byłem przezorny i przy wykupywaniu ubezpieczenia dokupiłem sobie pakiet ubezpieczenia na szyby a kosztowało mnie to 99 zł. Pech chciał że ktoś mi szybę stłukł więc skorzystałem z ubezpieczenia i wymieniłem szybę. Wszystko zajęło mi 2 dni i po wszystkich obliczeniach (koszt nowej szyby + wstawienie) okazało sie że ubezpieczenie OC + szyby + NW wyniosło mnie 7 zł na cały rok bo wymieniłem sobie szybę w ramach ubezpieczenia.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
a ja mam takie pytanie: mam pękniętą szybę już od 4 lat.pękniecie jest niewielkie ok 10cm i znajduje się na przedniej szybie w lewym górnym roku.nie przeszkadza w ogóle w jeździe.samochód za każdy razem przechodzi badania techniczne no i koleś na stacji diagnostycznej to widzi za każdym razem.ostatnio był jakiś inny popatrzył na pęknięcie i powiedział że to pęknięcie jest w takie i w takim miejscu że on nie ma do czego się przyczepić. no ale co z policją?? wiem że oni raczej się przyczepią.co mam im powiedzieć że samochód przechodzi badania techniczne mimo walniętej szyby a oni robią problem i chcą mi dowód wsiąść??
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no tak ale skąd takie rozbieżności miedzy gościem na przeglądzie a policją.on powie że takie pęknięcie to nic i puszcza samochód po czym ty wyjeżdżasz ze stacji diagnostycznej i dostajesz mandat za pęknięta szybę.ciekawe co by było gdybym nie przyjął mandatu.a dowód ze zdjęciem mam że ta szyba jest pękniętą od kilku lat i nawet mam zdjęcie z datą i godzina kilka dni przed ostatnim przeglądem także dowód jest...