[B3 2.3 NG] problem z odpaleniem
[B3 2.3 NG] problem z odpaleniem
Witam, jestem tu nowy:) stałem sie posiadaczem od niedawna 90 b3 2.3 {aut.} z LPG i mam mały kłopocik tzn. autko mi pali bez problemu lecz zaraz gdy wyłacze silnik i próbuje znowu odpalić to jest to niewykonalne dopiero po odczekaniu około 15 minut silnik pali na przysłowiowy dotyk,oczywiscie odpalam auto na benzynie, sprawdzałem kopułke i palce sa w stanie idealnym, nie wiem co może byc tego przyczna być może sie zalewa, prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2010, 15:54 przez Mario87, łącznie zmieniany 2 razy.
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziś wymieniłem palec bo byl jakiś włoskiej firmy, włożyłem niemiecki włożyłem równiez rurke aluminiowa która idzie do kolektora wydechowego, ale nadal problem nie naprawiony, czujnik temp, trzyma dobrze ale wymienie go w razie czego, jeszcze nie sprawdzałem czy mi świece zalewa, pokombinuje jeszcze może to być zbyt bogata dawka paliwa.. kto wie.
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
O czym ty piszesz???
Ta rurka z wydechowego to tylko i wylacznie wyjscie do podlaczenia analizatora spalin na jej koncu powinna byc niebieskawa gumowa zatyczka a nie jakies gdzies podlanczanie jej.
Po czym wnioskujesz ze czujnik temp -trzyma- mam nadzieje ze nie po wskazaniach temp na desce. . .
[ Dodano: 2010-12-08, 19:44 ]
Tez mam 3 regulatory 2 moge dac za free
Ta rurka z wydechowego to tylko i wylacznie wyjscie do podlaczenia analizatora spalin na jej koncu powinna byc niebieskawa gumowa zatyczka a nie jakies gdzies podlanczanie jej.
Po czym wnioskujesz ze czujnik temp -trzyma- mam nadzieje ze nie po wskazaniach temp na desce. . .
[ Dodano: 2010-12-08, 19:44 ]
Tez mam 3 regulatory 2 moge dac za free
a to sie nie zrozumieliśmy, wiem ze tam idzie analizator, mam w tym miejscu zaslepke, chodzi mi o rurke o przekroju 55mm, która wychodzi z takiej plastikowej obudowy w sumie to rura taka mniejsza ona idzie pod kolektor. nie mam foto to bym pokazał dokładnie. własnie po wskazniku wnioskowałem że czujnik jest ok. ale skoro mówisz ze to nieprawidłowa wniosek to go zmienie
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- arekkrosno
- Forum Audi 80