Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Mam, a w zasadzie tata ma bardzo podobny problem jak w tym wątku: https://audi80.pl/80-b3-pulsujace-os ... B3adowanie.
Dzieje się tak, że po odpaleniu silnika i po wyłaczeniu sie podgrzewania świec żarowych zaczyna migać lampka oświetlenia wnetrza, ale również oświetlenie zewnetrzne pojazdu. Wymieniałem juz alternator z innego auta, w naszym alternatorze wymieniłem komutator, regulator napięcia i mostek prostowniczy. Wymieniłem lub odłączyłem wszystkie możliwe przekaźniki, wypinałem zegary, dmuchawe, kostke stacyjki, przewód na wsuwke do rozrusznika, wszystkie lampy, wentylator chłodzenia silnika, wymieniałem akumulator. Spawdzałem przewody masowe pod maską, pod zegarami, w bagazniku i dalej nic! Juz nie wiem co mam robić. Kilka sekund po odpaleniu jak wyłączy sie podgrzewanie świec oświetlenie się rozjasnia (to jest chyba prowidłowo) i zaczyna migać. Bardzo proszę o sugestie co mógłbym jeszcze w tym aucie sprawdzić.
[ Dodano: 2011-01-27, 12:14 ]
Widze, że nikt nie ma pomysłu. A może stabilizator napięcia w liczniku to powoduje?
[B3 1,6TD SB] Migająca lampka oświetlenia wnętrza i nie tylk
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Jw. masz coś z alternatorem, u mnie tak było, że mi wszystko w środku i światła na zewnątrz pulsowały na długiej trasie, po wymienieniu alternatora na kompletnie zregenerowany (stary był cały zużyty i nie opłacało się go regenerować) problem ustał.
Najprawdopodobniej będzie to regulator napięcia, no ale trzeba sprawdzić alternator cały
Najprawdopodobniej będzie to regulator napięcia, no ale trzeba sprawdzić alternator cały