Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1,6TD SB] Migająca lampka oświetlenia wnętrza i nie tylk

ODPOWIEDZ
kerpen_rp
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1,6TD SB] Migająca lampka oświetlenia wnętrza i nie tylk

Post autor: kerpen_rp » 20 sty 2011, 21:54

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Mam, a w zasadzie tata ma bardzo podobny problem jak w tym wątku: https://audi80.pl/80-b3-pulsujace-os ... B3adowanie.
Dzieje się tak, że po odpaleniu silnika i po wyłaczeniu sie podgrzewania świec żarowych zaczyna migać lampka oświetlenia wnetrza, ale również oświetlenie zewnetrzne pojazdu. Wymieniałem juz alternator z innego auta, w naszym alternatorze wymieniłem komutator, regulator napięcia i mostek prostowniczy. Wymieniłem lub odłączyłem wszystkie możliwe przekaźniki, wypinałem zegary, dmuchawe, kostke stacyjki, przewód na wsuwke do rozrusznika, wszystkie lampy, wentylator chłodzenia silnika, wymieniałem akumulator. Spawdzałem przewody masowe pod maską, pod zegarami, w bagazniku i dalej nic! Juz nie wiem co mam robić. Kilka sekund po odpaleniu jak wyłączy sie podgrzewanie świec oświetlenie się rozjasnia (to jest chyba prowidłowo) i zaczyna migać. Bardzo proszę o sugestie co mógłbym jeszcze w tym aucie sprawdzić.

[ Dodano: 2011-01-27, 12:14 ]
Widze, że nikt nie ma pomysłu. A może stabilizator napięcia w liczniku to powoduje?

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 01 lut 2011, 11:41

kerpen_rp pisze:Widze, że nikt nie ma pomysłu. A może stabilizator napięcia w liczniku to powoduje?
a może pająk za kierownicą?? niby głupota ale jak ci się poprzepalał to przy zwarciu nagrzewa się do momentu przerywania :roll:

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 01 lut 2011, 12:20

zacznij od sprawdzenia alternatora i wszystkiego co pod niego podchodzi, ladowanie, szczotki, regulator

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 01 lut 2011, 12:36

Jw. masz coś z alternatorem, u mnie tak było, że mi wszystko w środku i światła na zewnątrz pulsowały na długiej trasie, po wymienieniu alternatora na kompletnie zregenerowany (stary był cały zużyty i nie opłacało się go regenerować) problem ustał.
Najprawdopodobniej będzie to regulator napięcia, no ale trzeba sprawdzić alternator cały ;-)

matefix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: matefix » 03 mar 2011, 15:57

myślę że to krańcówka padła

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl