Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] Halogeny do B4 z innego modelu Audi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wiesław

[B4] Halogeny do B4 z innego modelu Audi

Post autor: elektronic » 23 sty 2011, 15:32

Wiem że to kolejny temat o halogenach, ale nie bardzo mogę znaleźć satysfakcjonującą odpowiedź... Mianowicie chce sobie zafundować odrobinę luksusu i stąd takie pytanie. :-> Czy ktoś z audi-maniaków montował halogeny z innego modelu np A4 lub A3 albo wogóle innego auta? Chodzi mi tylko o te okrągłe stosowane w tych i innych nowszych od B4 modelach. Umyśliłem by włożyć coś takiego lub podobnego tyle że te są już z kratkami. Bo montaż ORI prostokątnych mnie średnio zadowala...
Obrazek
Obrazek
Jak to by się zgrywało z kątem pochylenia kratek w B4?

Awatar użytkownika
PI7er
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PI7er » 23 sty 2011, 17:08

Pod prawa kratka masz ucho holownicze i nie zmiescisz tam raczej halogenu.

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 23 sty 2011, 17:24

Będzie to wyglądać tragicznie. Nie podobają Ci się te halogeny to kup sobie nowsze
auto, jest to do wykonania, ale musiałbyś to zrobić inaczej wyjąć ori kratki dociąć do
okrągłych halogenów potem umieścić halogen pokleić i pomalować czarnym matem.

Jak się pytasz jak to zrobić to wydaje mi się, że do skutku nigdy to nie dojdzie.
Oczywiście nie będą Ci pasować kratki z nowszych modeli p&p.

Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elektronic » 23 sty 2011, 18:23

Tak, wiem o zaczepie. i dlatego chcę to zrobić bliżej środka. Kwestia dobrania lamp...
Na nowsze auto mnie jeszcze nie stać, na halogeny tak. ;-) Poza tym A4 są za miękkie na nasze drogi, a A3 trochę dla mnie za małe, a pozostałe modele jeszcze nie te ceny :-|
I dlatego myślę o przeszczepie :-P
A dlaczego kolega mówi że będzie tragicznie?? Te modele, szczególnie A4 mają podobne zderzaki (tak mi się przynajmniej wydaje po wstępnych oględzinach - czasami z daleka A4 myliłem z B4).
Rozważam jeszcze adaptację takich lamp Obrazek tyle że bez kierunkowskazów. Bo jak już pisałem nie podobają mi się te prostokątne. A może lepiej będzie z nimi? To chyba (gdzieś tu czytałem) od Coupe?

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: diablo228 » 23 sty 2011, 18:42

inne niż prostokątne są od rs2,cabrio, i musisz mieć kierunki w zderzaku albo wymienia sie cały zderzak albo kupuje listwy wyciąga się te orginalne z zderzaka i wkłada listwy potem halogen i kierunek,chciałbyś tak idealnie wyciąć w zderzaku by zamontować takie halogeny bez kierunków..chce tą dokładność widzieć i sposób montażu i ustawiania tego halogena.

Awatar użytkownika
Kolber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kolber » 23 sty 2011, 18:49

Wiesz, że myślałem o podobnym zabiegu...
Dopóki nie znalazłem zdjęć zderzaków z cabrio/rs2 ....

Tak więc ja bym poszukał po prostu ładniejszego zderzaka z oryginalnymi halogenami.

A to co proponujesz oczywiście jest do zrobienia, tylko pytanie jaki będzie efekt...

Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elektronic » 23 sty 2011, 19:35

Oblukałem allegro i wywnioskowałem że od S2/RS2 by zderzaki podeszły bez problemu. Tylko z tyłu tez by trzeba zmienić. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Co więcej w zderzakach od RS2 by zyskał efekt mordki rekina :-P

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 23 sty 2011, 19:48

Jak chcesz to mam zderzak FL pod kierunki i halogeny od rs2 do opchniecia tylko trzeba go ogarnac czyli mocowania pospawac wiecej na pw pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl