Wiem że to kolejny temat o halogenach, ale nie bardzo mogę znaleźć satysfakcjonującą odpowiedź... Mianowicie chce sobie zafundować odrobinę luksusu i stąd takie pytanie. :-> Czy ktoś z audi-maniaków montował halogeny z innego modelu np A4 lub A3 albo wogóle innego auta? Chodzi mi tylko o te okrągłe stosowane w tych i innych nowszych od B4 modelach. Umyśliłem by włożyć coś takiego lub podobnego tyle że te są już z kratkami. Bo montaż ORI prostokątnych mnie średnio zadowala...
Jak to by się zgrywało z kątem pochylenia kratek w B4?
[B4] Halogeny do B4 z innego modelu Audi
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Będzie to wyglądać tragicznie. Nie podobają Ci się te halogeny to kup sobie nowsze
auto, jest to do wykonania, ale musiałbyś to zrobić inaczej wyjąć ori kratki dociąć do
okrągłych halogenów potem umieścić halogen pokleić i pomalować czarnym matem.
Jak się pytasz jak to zrobić to wydaje mi się, że do skutku nigdy to nie dojdzie.
Oczywiście nie będą Ci pasować kratki z nowszych modeli p&p.
auto, jest to do wykonania, ale musiałbyś to zrobić inaczej wyjąć ori kratki dociąć do
okrągłych halogenów potem umieścić halogen pokleić i pomalować czarnym matem.
Jak się pytasz jak to zrobić to wydaje mi się, że do skutku nigdy to nie dojdzie.
Oczywiście nie będą Ci pasować kratki z nowszych modeli p&p.
- elektronic
- Forum Audi 80
Tak, wiem o zaczepie. i dlatego chcę to zrobić bliżej środka. Kwestia dobrania lamp...
Na nowsze auto mnie jeszcze nie stać, na halogeny tak. Poza tym A4 są za miękkie na nasze drogi, a A3 trochę dla mnie za małe, a pozostałe modele jeszcze nie te ceny :-|
I dlatego myślę o przeszczepie
A dlaczego kolega mówi że będzie tragicznie?? Te modele, szczególnie A4 mają podobne zderzaki (tak mi się przynajmniej wydaje po wstępnych oględzinach - czasami z daleka A4 myliłem z B4).
Rozważam jeszcze adaptację takich lamp tyle że bez kierunkowskazów. Bo jak już pisałem nie podobają mi się te prostokątne. A może lepiej będzie z nimi? To chyba (gdzieś tu czytałem) od Coupe?
Na nowsze auto mnie jeszcze nie stać, na halogeny tak. Poza tym A4 są za miękkie na nasze drogi, a A3 trochę dla mnie za małe, a pozostałe modele jeszcze nie te ceny :-|
I dlatego myślę o przeszczepie
A dlaczego kolega mówi że będzie tragicznie?? Te modele, szczególnie A4 mają podobne zderzaki (tak mi się przynajmniej wydaje po wstępnych oględzinach - czasami z daleka A4 myliłem z B4).
Rozważam jeszcze adaptację takich lamp tyle że bez kierunkowskazów. Bo jak już pisałem nie podobają mi się te prostokątne. A może lepiej będzie z nimi? To chyba (gdzieś tu czytałem) od Coupe?
inne niż prostokątne są od rs2,cabrio, i musisz mieć kierunki w zderzaku albo wymienia sie cały zderzak albo kupuje listwy wyciąga się te orginalne z zderzaka i wkłada listwy potem halogen i kierunek,chciałbyś tak idealnie wyciąć w zderzaku by zamontować takie halogeny bez kierunków..chce tą dokładność widzieć i sposób montażu i ustawiania tego halogena.
- elektronic
- Forum Audi 80