[B4 avant] Podnoszenie zawieszenia avant
[B4 avant] Podnoszenie zawieszenia avant
Witam Kolegów. Mam pytanko. zwiększał ktoś z was prześwit ? Chciał bym podnieść trochę moja babunie tylko piki co informacji nie znalazłem. obniżanie mnie nie bawi. <ok>
Ostatnio zmieniony 28 sty 2011, 18:23 przez fafigiusz, łącznie zmieniany 1 raz.
https://audi80.pl/80-b3-28-podniesie ... ht=#543203 po co tworzysz kolejny temat i nawet nie w tym dziale :roll:
fafigiusz, 10cm mogloby być niebezpieczne... auto mogłoby się bardzo bujać na zakrętach... ale tak jak koledzy wyżej piszą nowe sprężyny + może wyższe opony. Ale ja bym chyba pokombinował w inna strone nie wykładałbym dłuższych sprężyn czy coś takiego ale obniżył mocowania obecnego zawieszenia.. troche rzeźby będzie ale takie coś to albo porządnie albo wcale bo tu chodzi też o bezpieczeństwo.. a z drugiej strony nawet jeśli zmienisz sprężyny np. na tyle to prześwit od ziemi do belki na tyle nie zmieni się, prześwit między podłogą a ziemią zmieni się ale co z tego jak przyhaczysz belką na tyle?? 10cm nie uzyskasz tanim kosztem... ale 2-3 tak zakładając że Twoje sprężyny nie są w najlepszym stanie i wymienisz je na nowe oraz zmienisz opony na takie z wyższym profilem ale raczej nie będzie to zbyt dobrze wyglądać...
ja zrobiłem identycznie jak ty ale u mnie stoi dość wysokoMarcin26 pisze:Ja w swoim tez chcialem troche podniesc tyl kupilem nowe sprezyny i amory sachsa i nic to nie dalo ani centa a tyl dalej siedzi i teraz mnie szlak trafia :evil:
[ Dodano: 2011-01-27, 19:46 ]
a co do amorków sachsa to na tył to polecam ale na przód odradzam bez rewelacji tyle tylko powiem :!: