[B4 2.0 ABK] im wiecej gazu tym bardziej sciąga
[B4 2.0 ABK] im wiecej gazu tym bardziej sciąga
Witam, mam pytanie które nie daje mi spokoju, tydzien temu zawiozlem auto do mechanika bo cos sciągało w prawo i przeguby tłukły sie bardzo, gośc wymienił oba przeguby,tuleje wahacza, mówił ze łożyska są ok, ato odebralem dalej cos sie tłukło i ściągało, im wiej gazu dawałem tym wiecej darło auto w prawo i kierownica była wogole nie ustawiona na wprost tylko tak kilka stopni w prawo , zawiozlem mu znów ,dzis odebralem auto, gosc wymienił jeszcze oba wahacze wraz sworzniami.zrobił zbierzność. Autko cichutko chodzi nic nie puka i nie stuka, kierownica prosto ustawiona a ten ciulas dalej sciaga im wiecej gazu tym bardziej ściaga w prawo. Dodam ze jak kupilem auto a mam je od jakiegos niespełna roku czegos takiego nie było, co może być przyczyną?? Aha dodam ze jezdze na zimówkach założonych na stalówki załozylem alusy i dalej to samo. z góry dzieki za każdą podpowiedz
Ostatnio zmieniony 28 sty 2011, 22:26 przez dziadek88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dokładnie. Z tego co opisujesz to nie zaprowadziłeś auta do mechanika tylko do wymieniacza części. Wjedź na kanał, weź kawałek breszki i sprawdź wszystkie tuleje w zawieszeniu. Szczególnie tuleje sanek o których pisze kolega wyżej bo wnioskuje że tylko one nie były wymieniane. Przyjrzyj się też łącznikom stabilizatora (aczkolwiek one raczej by stukały - ale nie zaszkodzi). Tył też oczywiście warto skontrolować.milan_25 pisze:Tuleje na sankach i na tylnej belce sprawdź.