[80 1.9 tdi 1z 90 km]pecherzyki powietrza w przewodach
-
- Forum Audi 80
Witam dziś zmieniłem resztę opasek były ori te zaciskowe po odpaleniu pokazują się przez chwilę pęcherzyki powietrza aż do momentu że jest w przewodach samo paliwo i od czasu przeleci jakiś pęcherzyk. Czy u Was też tak jest że na początku jest więcej a potem praktycznie niema :?: Mam zamiar jeszcze filtr sprawdzić jest od lutego przewody pod autem nowe miedź gdzie jeszcze szukać :?:
-
- Forum Audi 80
Witam
Mam podobny problem, skądś mi ciągnie lewe powietrze bo jak dodam gazu w wężyku pełno pęcherzyków powietrza, a podczas jazdy jak przyspieszam to przerywa(jakby paliwa przez chwile nie dostawał) czy to "zapowietrzanie się" może być przyczyną tego przerywania? Filtr paliwa nowy, pompa wtryskowa 2 letnia oryginał Boscha, dzięki z góry za pomoc
Pozdrawiam
PS. Aha, tej zimy, żadnego dodatku nie wlewałem do paliwa, i samochód stał przez 3,5 miecha w garażu i był przepalany raz na tydzień(w garażu w zależności od temp na dworze mniej więcej dodatnia temperatura, choć jak były mrozy poniżej -10, to mogła być w nim temp ujemna)
Mam podobny problem, skądś mi ciągnie lewe powietrze bo jak dodam gazu w wężyku pełno pęcherzyków powietrza, a podczas jazdy jak przyspieszam to przerywa(jakby paliwa przez chwile nie dostawał) czy to "zapowietrzanie się" może być przyczyną tego przerywania? Filtr paliwa nowy, pompa wtryskowa 2 letnia oryginał Boscha, dzięki z góry za pomoc
Pozdrawiam
PS. Aha, tej zimy, żadnego dodatku nie wlewałem do paliwa, i samochód stał przez 3,5 miecha w garażu i był przepalany raz na tydzień(w garażu w zależności od temp na dworze mniej więcej dodatnia temperatura, choć jak były mrozy poniżej -10, to mogła być w nim temp ujemna)
-
- Forum Audi 80
jeżeli przy wymianie nie wymieniałeś oringa na pogrzewaczu paliwa to radziłbym zacząć sprawdzanie od niego i ewentualnie go wymienić. Koszt jest znikomy, a bardzo często to jego wina.ManiekMazowsze pisze: Filtr paliwa nowy
takie coś dzieje się jak masz gdzieś nieszczelność w układzie paliwowym. Musisz wszystko dokładnie posprawdzać tak jak koledzy wyżej napisali. Zakup sobie pompke "gruszkę" ona znacznie ułatwia życie w tym sprawdzaniu.ManiekMazowsze pisze:dziś próbując je odpalić musiałem 3 razy próbować żeby zapalił(jakby cofneło się paliwo) jaka może być tego przyczyna?
-
- Forum Audi 80