Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1,9 td] nierówna wysokość zawieszenia

ODPOWIEDZ
Zen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1,9 td] nierówna wysokość zawieszenia

Post autor: Zen » 03 sie 2007, 18:40

Szukałem na forum podobnych tematów, ale tego jeszcze nikt nie miał. Miesiąc po wymianie amortyzatorów z tyłu zauważyłem, że jest róznica w wysokosci miedzy prawą a lewą stroną. Różnica ta wynosi 3 cm. Nie wiem z kąd sie to wzieło bo spręzyny są całe czy jest tam jakaś regulacja?, a jesli nie to co mogło zpowodować tę różnicę? Proszę o sugestie za które z góry dziękuje.

[ Dodano: 2007-08-05, 20:28 ]
Czy mógłby ktoś udostepnić schemat tylniego zawieszenia do b4?
Ostatnio zmieniony 10 sie 2007, 09:00 przez Zen, łącznie zmieniany 1 raz.

Kondziu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kondziu » 10 sie 2007, 08:10

Sprężyny owszem mogą być całe, ale jedna może mieć już zmęczenie materiału i siedzi niżej.
Lepiej to sprawdzić.
Pozdro.

PIACHU
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PIACHU » 12 sie 2007, 21:45

myślę, że jest tak jak napisał kondziu! pozdrawiam i życzę szerokości____________piachu

grzegorzps2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzegorzps2 » 02 wrz 2007, 07:52

mam ten sam problem tylko ja zauważyłem to od razu po wymianie moich sportowych sprężyn na zwykłe prawa tylnia strona siedzi mi niżej i nie wiem czym jest to spowodowane sprężyny były jednakowe.Narazie zbytnio się tym nie przejmuje jednak chciałbym wiedzieć czym jest to spowodowane.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 02 wrz 2007, 11:54

Miałem podobny problem z poprzednim autkiem, Golfem II. Po wymianie przednich amortyzatorów tak go powykrzywiało że nie wiem. Ponieważ nie za bardzo mi sie uśmiechało robic cale tylnie zawieszenie, pewnie nie obyło by się bez wymiany sprężyn bo prawa strona napewno była o wiele słabsza to podłożyłem podkładki u góry amortyzatora i jakoś udało mi się wyrównać poziom auta. No ale to był Golf. Takie partyzanckie rozwiązania to raczje nie do Audi.

Moim zdaniem jest kilka powodów dla którego auto nie stoi prosto. Oczywiście wyłączamy to że auto jest połamane i poprzestawiane. Te powody to słabsze sprężyny i słabsze amortyzatoryt po jednej ze stron.

Straszemu w passacie jak prawy dylni amorek poszedł to tamta strona padła mu o dobre 5 centymetrów.

Awatar użytkownika
hołard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 AAN

Post autor: hołard » 02 wrz 2007, 12:36

Mhm u mnie też po wymianie przednich amortyzatorów strona kierowcy jest niżej o około 1cm :-x Czy możliwe że przyczyną jest źle osadzona spręzyna na górnym tależyku? :roll: Bo z tego co widze w porównaniu do strony przeciwnej zapiera się inaczej :-/ i cała spręzyna jak by w innym położeniu niż przeciwna (widać po oznaczeniach, są w róznych miejscach a wcześniej były w tych samych)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Amortyzatory i sprężyny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl