[b4 2.3 sedan] jakie sportowe zawieszenie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 JS
- Kontakt:
[b4 2.3 sedan] jakie sportowe zawieszenie
mam taki mały problem gdyż w koncu moje zawieszenie pow bb i bylem zmuszony zalozyc nowe oryginalne przod, tył stoi nisko lecz juz sprezynk słabe bo po wejsciu 2 osob na tyl nadkole ociera o opone. Planuje zakup nowych 4xamory i sprezyny ale mam problem gdyż z tylu mam felgi 9 cali oponki 225 i chcialbym zeby autko stalo nisko jak kiedys a pozatym zeby dalo rade wsadzic 3 osoby i zeby nie obcieralo i zastanawiam sie na ta technick -40mm i pozostaje pytanie czy auto obnizy sie o rowne 4cm od seri felgi mam 16 schmidt przod 7.5cala tył 9 stare zawiesznie mozna luknac w mojej galeri jak stala, było sztywno wygodnie i nisko ^^
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 20:21 przez Dregan, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
L_BUBU, dobrze kombinuje, opona w rozmiarze 225 nam naprawde malo mowi, musisz podac profil bo jezeli to 35 (w co watpie) to spoko luz, pewnie jest 45 wiec zacznij od wymiany opon na jak najnizszy profil, a pozniej szukaj gleby... -40 przy zalozeniu opony 205/40 nie powinno ocierac, jednak potrzeba jeszcze informacji ET felg, szczegolnie 9 calowych
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
no ale jak juz Ci auto siedzi to kupujac -40 nie zejdzie Ci o -40 od aktualnego poziomu, tylko od seryjnego poziomu (fabrycznego), pozatym sprezyna sprezynie nie rowna, w jendym uacie bardziej siadzie w innym mniej, z uwagi na to ze byly by to nowe sprezyny powinno obnizyc o -40 dokladnie, o ile kupisz do konkretnego nadwozia z konkretnym silnikiem bo to ma znaczenie