[B4 1.9 AAZ] PArujące szyby nikt nie zna odpowiedzi...Pomocy
-
- Forum Audi 80
ja to chyba bym oddał komuś do zrobienia, tydzień temu wymieniałem z instrukcją, wymieniłem ale praktycznie cały dzień mi zszedł na to , no i nie udało mi sie auta odpalić po zabiegu wymiany nagrzewnicy , coś tam z prądami było... drugi raz tego nie będę robił nigdy w życiu ale nie powiem bo ciekawe doświadczenie dla takiego laika jak ja. Pozdrawiam
nie wiem co w tym smiesznego ze mechanik chcial 400 zł za wymiane.Wymiana nagrzewnicy moze i jest latwa jak sie ma instrukcje z foto story i forum ktore nei jednemu juz pomoglo w naprawach.Audib4abt pisze:Ja miałem taki sam problem, wymieniłem nagrzewnice i problem zniknał,,,, kosz wymiany nagrzewnica ok 70 zł, mechanik chciał odemnie 400 zł za robote wysmiałem go i zrobiłem sobie sam, na spokojnie zajeło mi to nie całem 7 godz.
Postaw sie na miejscu mechanika nigdy nie rozbieral 80-tki ,jest to wtedy dla niego tak samo trudne jak dla ciebie policzyc teraz godziny ktore musi spedzic przy tym to te 400 zł nie jest az tak kosmicznie duza kwota,kazdy w swoim fachu robi po to by zarabiac
A ubywa Ci płyn chłodniczy... bo jeżeli tak, to nagrzewnica przecieka.joandaw pisze:Witam od niedawna zaczyna mi parować szyba z przodu ale tylko z prawej strony.Co może być przyczyną :?: filtr kabinowy nowy filtron przedtem był bosch węglowy. Nalot zostaje tłusty ale tylko z prawej strony od pasażera. W aucie jest klima. Co może być przyczyną :?:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A czy to możliwe, żeby ori nagrzewnica zamontowana w 2005 albo 2006 roku już się rozsypała ?
Ostatnio mimo nadmuchu na pełnej mocy i max temperaturze bez uchylenia szybra albo okien nie mogłem odparować przedniej szyby :evil:
Co ciekawe po przestawieniu pokrętła regulacji temperatury na minimum szyba zaczęła odparowywać.
Dodam też, że powietrze lecące z kratek jest letnie, nie jest ciepłe ani tymbardziej gorące mimo nowego termostatu i wygrzanego do 90st C silnika :roll:
Nagrzewnica była kupiona w ASO, a więc czy to możliwe by już się rozleciała ?
Ostatnio mimo nadmuchu na pełnej mocy i max temperaturze bez uchylenia szybra albo okien nie mogłem odparować przedniej szyby :evil:
Co ciekawe po przestawieniu pokrętła regulacji temperatury na minimum szyba zaczęła odparowywać.
Dodam też, że powietrze lecące z kratek jest letnie, nie jest ciepłe ani tymbardziej gorące mimo nowego termostatu i wygrzanego do 90st C silnika :roll:
Nagrzewnica była kupiona w ASO, a więc czy to możliwe by już się rozleciała ?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jak najbardziej możliwe.
Bo kto teraz pamięta by co 2lata wymieniać płyn chłodniczy. A w dodatku dajecie gorszej jakościowo więc nie ma co się dziwić.
[ Dodano: 2011-07-24, 19:37 ]
Bo kto teraz pamięta by co 2lata wymieniać płyn chłodniczy. A w dodatku dajecie gorszej jakościowo więc nie ma co się dziwić.
[ Dodano: 2011-07-24, 19:37 ]
Ja w oplu kasowałem 600zł niżej nie schodze. Przeciętnie zależy od auta i wyposażenia ceny wachają się 600-1tyś.tomek1982 pisze:Audib4abt napisał/a:
Ja miałem taki sam problem, wymieniłem nagrzewnice i problem zniknał,,,, kosz wymiany nagrzewnica ok 70 zł, mechanik chciał odemnie 400 zł za robote wysmiałem go i zrobiłem sobie sam, na spokojnie zajeło mi to nie całem 7 godz.
nie wiem co w tym smiesznego ze mechanik chcial 400 zł za wymiane.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Kumpel kupił rok temu nową chłodnicę i w czasie jazdy strzeliła mu rurka w rdzeniu :shock: . Także wszystko jest możliwe. U mnie przy 70`C wieje już ciepłe powietrze; natomiast przy 90`C nie idzie wytrzymać taki upał. Co do odparowania przedniej szyby to nawet w nowym samochodzie podczas jazdy w deszczu nie zawsze da się ją odparować całkowicie. Nie wiem od czego to zależy, ale w porze letniej dużo skuteczniej można odparować szybę strumieniem chłodnego powietrza, natomiast zimą po rozmrożeniu, ustawić sobie tak na 27`C we wnętrzu i bynajmniej wtedy szyby nie parują. Ważny jest także stan filtru przeciwpyłkowy, o którym wiele osób zapomina.pawelrybak15 pisze:A czy to możliwe, żeby ori nagrzewnica zamontowana w 2005 albo 2006 roku już się rozsypała ?
[ Dodano: 2011-07-24, 20:35 ]
pawelrybak15, spróbuj jeszcze od czasu do czasu popuścić na chwilę wąż wychodzący z nagrzewnicy. Może układ złapał gdzieś powietrze? Czasami uszczelka pod głowicą lub sama głowica może mieć mikropęknięcia, gdzie mogą się pojawiać przedmuchy do kanałów wodnych. W moim audiku tak było, że po dłuższej jeździe autostradą (3500-4500rpm/min) potrafiła mi się całkowicie zapowietrzyć nagrzewnica. No ale moja uszczelka pod głowicą jest od dłuższego czasu do wymiany.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: