pawelrybak15 pisze:A czy to możliwe, żeby ori nagrzewnica zamontowana w 2005 albo 2006 roku już się rozsypała ?
Kumpel kupił rok temu nową chłodnicę i w czasie jazdy strzeliła mu rurka w rdzeniu :shock: . Także wszystko jest możliwe. U mnie przy 70`C wieje już ciepłe powietrze; natomiast przy 90`C nie idzie wytrzymać taki upał. Co do odparowania przedniej szyby to nawet w nowym samochodzie podczas jazdy w deszczu nie zawsze da się ją odparować całkowicie. Nie wiem od czego to zależy, ale w porze letniej dużo skuteczniej można odparować szybę strumieniem chłodnego powietrza, natomiast zimą po rozmrożeniu, ustawić sobie tak na 27`C we wnętrzu i bynajmniej wtedy szyby nie parują. Ważny jest także stan filtru przeciwpyłkowy, o którym wiele osób zapomina.
[ Dodano: 2011-07-24, 20:35 ]
pawelrybak15, spróbuj jeszcze od czasu do czasu popuścić na chwilę wąż wychodzący z nagrzewnicy. Może układ złapał gdzieś powietrze? Czasami uszczelka pod głowicą lub sama głowica może mieć mikropęknięcia, gdzie mogą się pojawiać przedmuchy do kanałów wodnych. W moim audiku tak było, że po dłuższej jeździe autostradą (3500-4500rpm/min) potrafiła mi się całkowicie zapowietrzyć nagrzewnica. No ale moja uszczelka pod głowicą jest od dłuższego czasu do wymiany.