[ALL] Polerka Felg.
-
- Forum Audi 80
a ja się zastanawiam co zrobić z moimi O.Z fele zakupilem za grosze na alledrogo odziwo nie sa krzywe i sa troche polerowane ( czyli zdarta farba i papier na mokro , takie juz kupilem )
i zastanawiam się cos z nimi zrobić czy jechać do końca w polere czy zrobić środek czarny połysk i ranty wypolerować :>
i zastanawiam się cos z nimi zrobić czy jechać do końca w polere czy zrobić środek czarny połysk i ranty wypolerować :>
-
- Forum Audi 80
wiec jakie pasty proponujesz :>konrad81 pisze:Ranty pomaluj na bialo lub w kolor auta a wnetrze wypoleruj
Autosol, automax i ch... to badziewie sa lepsze pasty <ok>
[ Dodano: 2011-01-05, 12:09 ]
zrobie jednak czolowa plaszczyzne ramion i rant w polerke. a wnęki na czarno bo znalazlem fajny halogen jeszcze Made in Poland i mysle gdzies go zamontować w błotniku tylko nie wiem jak to zamocuje jeszcze jak wytne dziure w blotniku:P
Panowie, mam do Was pytanie. Stron jest już ponad 60 i naprawdę chciałbym to przeczytać ale...
Otóż.. wystawiłem na sprzedaż swoje RH'y. Jeżeli nie uda mi się ich sprzedać to zostawię sobie je jako drugi komplet i poddam sukcesywnej polerce. Zamieszczę kilka zdjęć które pokażą stan kół.
Teraz pytanie. Czy aby wyprowadzić ranty na błysk to wystarczy zastosować się do zaleceń z pierwszej strony czy przydałyby się jeszcze jakieś dodatkowe zabiegi?
Czy ten preparat do zdejmowania lakieru nałożyć pędzlem? Rozumiem, że ratory od ranty należy oddzielić jakąś taśmą żeby preparat nie zdjął lakieru z ratorów, więc czy zwykła taśma papierowa wystarczy czy powinno użyć się czegoś mocniejszego?
No i jak to czasowo wygląda?
Otóż.. wystawiłem na sprzedaż swoje RH'y. Jeżeli nie uda mi się ich sprzedać to zostawię sobie je jako drugi komplet i poddam sukcesywnej polerce. Zamieszczę kilka zdjęć które pokażą stan kół.
Teraz pytanie. Czy aby wyprowadzić ranty na błysk to wystarczy zastosować się do zaleceń z pierwszej strony czy przydałyby się jeszcze jakieś dodatkowe zabiegi?
Czy ten preparat do zdejmowania lakieru nałożyć pędzlem? Rozumiem, że ratory od ranty należy oddzielić jakąś taśmą żeby preparat nie zdjął lakieru z ratorów, więc czy zwykła taśma papierowa wystarczy czy powinno użyć się czegoś mocniejszego?
No i jak to czasowo wygląda?
-
- Forum Audi 80
kolego Quick po ppierwsze pytanie czy masz klar na tych rantach ?
Jesli jest to trzeba go "zerwac" a jesli nie to wystarczy papier scierny i wszystko doprowadzisz do ładu. Zalecenia z 1 strony Ci starcza nie trzeba sie wczytywac w reszte. Pomysl tylko nad odpowiednia pasta polerska bo tutaj tez tkwi caly sukces.
Powodzenia w pracach
Jesli jest to trzeba go "zerwac" a jesli nie to wystarczy papier scierny i wszystko doprowadzisz do ładu. Zalecenia z 1 strony Ci starcza nie trzeba sie wczytywac w reszte. Pomysl tylko nad odpowiednia pasta polerska bo tutaj tez tkwi caly sukces.
Powodzenia w pracach
Co za różnica czy ma lakier czy klar. I tak to musi zdjąć scansolem czy innym środkiem. Dopiero jak będziesz miał gołe aluminium to możesz polerować papierami a potem pastą. Ten lakier co Ci pęka widoczny na zdjęciach musisz usunąć scansolem i to kolega rozumie przez zerwać. Lakier po scansolu mięknie rozpuszcza się i może schodzić nawet płatami (choć raczej będzie ciężej), skrobać możesz tylko takim drewnianą łyżką do mieszania jak masz w kuchni zapewne inaczej porobisz rys na gołym dość miękkim alu.
Spadaj Zrobię na nich interes życia. Zobaczysz! :mrgreen:ATLAS pisze:quick, wyrzuć te Phoenixy przecież masz już ZW1
Będę mieć taki stół:
A koła będą ozdobą mieszkania. Do tego obowiązkowo kalendarz z gołymi babami <nunczako>
O co chodzi z tym klarem i lakierem? Jaka w tym różnica?
skoti, właśnie o to mi chodzi.. Papierowa taśma to tylko taśma z nazwy. Nie raz zdarzyło mi się malować mieszkanie i zabezpieczać futryny itp. "papierówką". Wystarczyło, że taśma nasiąknęła farbą i wszystko się odklejało. Stąd moje pytanie czym uchronić rator przed tak żrącym środkiem.. Temat ma ponad 60 stron, więc ktoś powinien wiedzieć..