[B4 AAH]nie chodzi na jednym tłoku
[B4 AAH]nie chodzi na jednym tłoku
Mam problem z silnikiem 2.8v6 nie chodzi na jednym tłoku, świece i przewody są nowe. Zna ktoś może przyczynę???
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 10:50 przez gebers, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeżeli wiesz na jakim cylindrze nie pali to zobacz czy jest iskra na tym cylindrze wykręcając święcę. Jeżeli jest to zobacz czy jest świeca zalewana tzn mokra czy nie. Jeżeli tak tzn że albo nie ma sygnału wtryskiwacza lub sam wtryskiwacz jest uszkodzony lub zawór nie domyka i nie ma kompresji lub przedmuchło może uszczelkę między cylindrami i też nie ma kompresji. Ja tak miałem między 4 i 5. silnik pracował tak na 3,5 gara. Kopresję sprawdzisz kupując za manometr lub pożyczając.
Ja sprawdZIłem wszystko u siebie i nakoniec zostawiłem kompresję i stało się najgorsze głowica do roboty
Zobacz jaką rezystancję ma cewka wtryskiwacza i porównaj z innym. Jeżeli taka sama to OK. I tak jak kolega pisał zamień sygnały między uszkodzonym a dobrym jeżeli silnik zacznie inaczej pracować to wtryskiwacz OK i tzn że nie ma sygnału na niego.
Ja sprawdZIłem wszystko u siebie i nakoniec zostawiłem kompresję i stało się najgorsze głowica do roboty
Zobacz jaką rezystancję ma cewka wtryskiwacza i porównaj z innym. Jeżeli taka sama to OK. I tak jak kolega pisał zamień sygnały między uszkodzonym a dobrym jeżeli silnik zacznie inaczej pracować to wtryskiwacz OK i tzn że nie ma sygnału na niego.