Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Moje nowe autko po wypadku ........

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
vaio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vaio » 31 sty 2011, 18:03

Marcin_89 pisze:Wy wszyscy oczywiście święci, na pewno sami byście pisali przy sprzedaży auta, że np. dostało takiego strzała, że cały przód wspawany z innego auta, albo że dachując koziołkowała we wszystkie strony... :roll: Chyba proste, że jak się chce sprzedać auto, to o pewnych rzeczach się nie pisze, bo inaczej auto może się nie sprzedać, a tak ktoś kupi i będzie jeździł zadowolony.

Ludzie gorsze rzeczy kupują, a większość aut na allegro ma wpisane bezwypadkowy, a wiadomo, że tak nie jest - sami zwracacie uwagę, jak ktoś się pyta o ocenę danego auta na forum, że nie jest wpisane bezwypadkowy, to znaczy to pewnie, że miał poważnego dzwona i nie warto kupować, lepiej rozejrzyć się za czymś innym; a jak jest wpisane bezwypadkowy i ma np. inny odcień błotnik, to lekka stłuczka albo obrysowanie. Wiecie o co chodzi.
T oo w takim razie niech nie zaznacza bezwypadkowe i już i przy rozmowie telefonicznej z przyszłym nabywcom może wspomnieć a nie na beszczele jedzie. Już raz zostałem sam naciągnięty i mi wystarczy ludzi co za wszelką cenę chcą zarobić sprzedając bubla.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 31 sty 2011, 18:07

vaio pisze:Marcin_89 napisał/a:
Wy wszyscy oczywiście święci, na pewno sami byście pisali przy sprzedaży auta, że np. dostało takiego strzała, że cały przód wspawany z innego auta, albo że dachując koziołkowała we wszystkie strony... :roll: Chyba proste, że jak się chce sprzedać auto, to o pewnych rzeczach się nie pisze, bo inaczej auto może się nie sprzedać, a tak ktoś kupi i będzie jeździł zadowolony.

Ludzie gorsze rzeczy kupują, a większość aut na allegro ma wpisane bezwypadkowy, a wiadomo, że tak nie jest - sami zwracacie uwagę, jak ktoś się pyta o ocenę danego auta na forum, że nie jest wpisane bezwypadkowy, to znaczy to pewnie, że miał poważnego dzwona i nie warto kupować, lepiej rozejrzyć się za czymś innym; a jak jest wpisane bezwypadkowy i ma np. inny odcień błotnik, to lekka stłuczka albo obrysowanie. Wiecie o co chodzi.
Heh to może po prostu tak wspomnieć w opisie (bo i tak ma bardzo bogaty żeby tylko pokazać autko z jak najlepszej strony) że autko jest po wypadku .. albo jakąś inną notkę zamieścić .

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 31 sty 2011, 18:08

Jak odznaczy, to prawdopodobnie mało kto będzie dzwonił, a tak ktoś zadzwoni i można powiedzieć, że coś tam było robione, proste.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 31 sty 2011, 18:10

Jak odznaczy, to prawdopodobnie mało kto będzie dzwonił, a tak ktoś zadzwoni i można powiedzieć, że coś tam było robione, proste.
na jedno wychodzi ..

vaio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vaio » 31 sty 2011, 18:11

Marcin_89 pisze:Jak odznaczy, to prawdopodobnie mało kto będzie dzwonił, a tak ktoś zadzwoni i można powiedzieć, że coś tam było robione, proste.
Ściemniać i już jak ktoś jest zainteresowany to czy tak czy siak weżnie tu chodzi o cenę by była pewnie jak największa. Wiadomo każdy chce sprzedać z zyskiem dla siebie .

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 31 sty 2011, 18:11

KoralB3 pisze:Heh to może po prostu tak wspomnieć w opisie (bo i tak ma bardzo bogaty żeby tylko pokazać autko z jak najlepszej strony) że autko jest po wypadku .. albo jakąś inną notkę zamieścić .
Jak ktoś się zainteresuje, to zadzwoni i się wypyta, po co od razu wszystko pisać.

Jak sprzedawałem swoje poprzednie B3, to miałem wszystko wypisane, co, jak kiedy wymieniane i nikt nie dzwonił (chyba miesiąc lub półtora próbowałem sprzedać). Potem zobaczyłem, że koleś co kupił ode mnie, po trzech miesiącach sprzedawał i miał tylko napisane, że zadbane, bezwypadkowe, poszła po 3 dniach.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 31 sty 2011, 18:16

Marcin_89, to zamiast tej swojej notatki,gdzie pięknie opisał auto mógł po prostu napisać ze po wypadku czy coś takiego pare info kontakt i tyle. Resztę może powiedzieć przez tel czy coś.

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 31 sty 2011, 18:18

Kto ci będzie chciał kupić auto, gdzie pisze, że jest po wypadku i za taką cenę (nawet handlarz by takiego czegoś nie kupił), nie pisze, więc ludzie będą dzwonić.
W Polsce przecież ludzie kupują auta bezwypadkowe, przecież każdy to wie, więc po co sobie zmniejszać szanse na sprzedaż auta pisząc, że jest po dzwonie.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 18:19 przez Marcin_89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 31 sty 2011, 18:18

Prawda jest taka że wiekszosć aut na forum to była bezwypadkowa ale chyba jak z fabryki wyjechała, zwłaszcza tych najstarszych. A uczciwość swoją drogą, w tym przypadku jej zabrakło.

Moja miała stłuczkę z tyłu, starszy gościu o tym powiedział od razu chociaż nie musiał.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 31 sty 2011, 18:20

GerB3 pisze:Moja miała stłuczkę z tyłu, starszy gościu o tym powiedział od razu chociaż nie musiał.
O to właśnie chodzi . ! nie chce oceniać ludzi ale wydaje mi sie że ten kolega raczej nie powie tak chętnie o tym .

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 31 sty 2011, 18:25

GerB3 przecież widać u Ciebie na pierwszy rzut oka, że z tyłu była puknięta :-P Sprzedawca może powiedzieć, że za jego "kadencji" nie było nic, więc o niczym nie wie.
Po co mówić, że ćwiartka była wspawana, powie się, że było przerysowane, czy lekko puknięte i dlatego jest inny odcień na błotniku.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 31 sty 2011, 18:26

Marcin_89 pisze:Kto ci będzie chciał kupić auto, gdzie pisze, że jest po wypadku i za taką cenę (nawet handlarz by takiego czegoś nie kupił), nie pisze, więc ludzie będą dzwonić.
W Polsce przecież ludzie kupują auta bezwypadkowe, przecież każdy to wie, więc po co sobie zmniejszać szanse na sprzedaż auta pisząc, że jest po dzwonie.
Zeby byc chociazby uczciwym. Druga sprawa jest to ze jak ktos kupi to auto i skuma sie po kilku dniach ze bylo niezle walone to allegro i nasze forum wystawia go jak na tacy bo sa ewidentne dowody tego ze koles mial dzwona i swiadomie wprowadzil w blad kupujacego... Swoja droga ciekaw jestem jakbys sie czul gdybys kupil auto "bezwypadkowe" i pozniej zobaczyl ze cale forum bije z Twojego oooo?

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 31 sty 2011, 18:28

keczy pisze:Swoja droga ciekaw jestem jakbys sie czul gdybys kupil auto "bezwypadkowe" i pozniej zobaczyl ze cale forum bije z Twojego oooo?
I takie nabijanie się "ciekawe za ile pójdzie" nie jest fer ;-)

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 31 sty 2011, 18:33

Marcin_89 pisze:GerB3 przecież widać u Ciebie na pierwszy rzut oka, że z tyłu była puknięta
No i co z tego ? Gościu gadał co w aucie było zrobione albo jest do zrobienia i wymienił to. Z tą tylko różnicą że ja pas z tyłu miałem cały łącznie ze spawami i podłogą a walnięta była z lewej strony ponad lampą. Twoja też po przejściach także widzisz że ideałów nie ma :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 31 sty 2011, 18:35

keczy pisze:Swoja droga ciekaw jestem jakbys sie czul gdybys kupil auto "bezwypadkowe" i pozniej zobaczyl ze cale forum bije z Twojego oooo?
A co mnie obchodzi innych zdanie, jak auto jeździ i dobrze zrobione.

Dam na przykład swoje obecne B3. Czasem niektórzy znajomi się pośmieją, że wygląda jak wygląda, przedni zderzak na nity przyczepiony, wycieraczki śmiesznie działają, czasem z pająkiem problemy (czasami nawet sam się z czegoś pośmieję). Szczerze to w takim stanie blacharskim powinna być na złomie.
Ale ja tym autem jeżdżę bezproblemowo i nie obchodzi mnie ich zdanie, bo mam dobre auto, obite bardzo mocno (pewnie też po dachowaniu), brzydkie, ale wszędzie mi dojeżdża, więc mam po prostu gdzieś takie naśmiewanie się.

GerB3, nie pisałem, że moja jest bez przejść, od razu widziałem, że wszędzie malowana, nawet się nie pytałem gościa, czy i gdzie była bita, bo to widać, a zresztą nie obchodziło mnie to, a jak wyjęliśmy dla ciekawości czujnik lakieru to zaczął się śmiać :-P

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl