[80 B3 1.8] gaśnie
[80 B3 1.8] gaśnie
witam wszystkich ostatnio ujeżdżam audi B3,i ma ono taką przypadłość -jade sobie i ni z tego ni z owego gaśnie np na środku skrzyżowania,i nie odpala mad.gif [ sprawdzałem -brak iskry] minie troszke czasu i jest wszystko ok pali i jedzie dalej,ki diabeł? a silniczek 1.8 bez gazu.Dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 21:36 przez rafaolo, łącznie zmieniany 1 raz.
siema. miałem kiedyś podobny problem w swojej wcześniejszej B3 tylko ze ona była 1,6 +GAZ na jakimś gażniku elektronicznym(nie wypał jak siema) i miałem podobny problem do opisanego przez Ciebie.Po długiej drodze doszedłem iz przyczyną tego całego zamieszania był silniczek krokowy -który pracował ale nie tak jak powinien. po wymianie silniczka na nowy problem znikną. ale to jeszcze nie wszystko ostatnio nabyłem b4 na jedno punktowym wtrysku i tez pojawił sie problem "gaśnięcia" . Również po długiej drodze doszedłem iz przyczyna była padnieta Sonda Lambda-od tamtej pory chodzi jak PSZCZUŁKA :mrgreen: pozdrawiam
Re: B3 gaśnie
Jakie masz oznaczenie silnika. Generalnie w audi przede wszystkim odpowiedzialne za takie czary są: padająca cewka zapłonowa lub padający czujnik Halla. Czasem, zależnie od modelu silnika może to być moduł zapłonowy na słupku.rafaolo pisze:witam wszystkich ostatnio ujeżdżam audi B3,i ma ono taką przypadłość -jade sobie i ni z tego ni z owego gaśnie np na środku skrzyżowania,i nie odpala mad.gif [ sprawdzałem -brak iskry] minie troszke czasu i jest wszystko ok pali i jedzie dalej,ki diabeł? a silniczek 1.8 bez gazu.Dzięki za odpowiedzi
podejrzewam Halla,oznaczenia sprawdze w poniedziałek i podam
[ Dodano: 2006-12-05, 00:13 ]
i tak: sprawdziliśmy miernikiem aparat i nic nie pokazało(walnięty aparat)-wymieniony i nic nie pali,cewka sprawdzona i nawet druga podłączona i nic NIE PALI,podmieniony moduł i jw wszystko podłączane osobno i razem , na koniec sprawdziliśmy jeszcze raz cewke do przewodu świeca na mase i dzieje sie takie dziwo-przy tzw.gaszeniu przeskakuje iskra a w trakcie kręcenia nie ma jej koleżce szczena spadła i całej reszcie też może ktoś sie spotkał z takim dziwnym objawem? pozdrawiam
a prąd jest ,masa też czyli niby ok
ps;tak sie wqr... że zapomniałem sprawdzić nr
[ Dodano: 2006-12-05, 00:13 ]
i tak: sprawdziliśmy miernikiem aparat i nic nie pokazało(walnięty aparat)-wymieniony i nic nie pali,cewka sprawdzona i nawet druga podłączona i nic NIE PALI,podmieniony moduł i jw wszystko podłączane osobno i razem , na koniec sprawdziliśmy jeszcze raz cewke do przewodu świeca na mase i dzieje sie takie dziwo-przy tzw.gaszeniu przeskakuje iskra a w trakcie kręcenia nie ma jej koleżce szczena spadła i całej reszcie też może ktoś sie spotkał z takim dziwnym objawem? pozdrawiam
a prąd jest ,masa też czyli niby ok
ps;tak sie wqr... że zapomniałem sprawdzić nr
-
- Forum Audi 80
dziękuje goldwinger sprawdze i dam znać
[ Dodano: 2007-02-07, 16:26 ]
[ Dodano: 2007-02-07, 16:26 ]
ja tam odrazu wymienił bym moduł zapłonu sam to przerabiałem kurde mele pozdrorafaolo pisze:witam wszystkich ostatnio ujeżdżam audi B3,i ma ono taką przypadłość -jade sobie i ni z tego ni z owego gaśnie np na środku skrzyżowania,i nie odpala mad.gif [ sprawdzałem -brak iskry] minie troszke czasu i jest wszystko ok pali i jedzie dalej,ki diabeł? a silniczek 1.8 bez gazu.Dzięki za odpowiedzi