Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80 B3 1.8] gaśnie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
rafaolo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8] gaśnie

Post autor: rafaolo » 29 lis 2006, 00:32

witam wszystkich :-D ostatnio ujeżdżam audi B3,i ma ono taką przypadłość -jade sobie i ni z tego ni z owego gaśnie np na środku skrzyżowania,i nie odpala mad.gif [ sprawdzałem -brak iskry] minie troszke czasu i jest wszystko ok pali i jedzie dalej,ki diabeł? a silniczek 1.8 bez gazu.Dzięki za :-D odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 21:36 przez rafaolo, łącznie zmieniany 1 raz.

koko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko » 30 lis 2006, 20:28

siema. miałem kiedyś podobny problem w swojej wcześniejszej B3 tylko ze ona była 1,6 +GAZ na jakimś gażniku elektronicznym(nie wypał jak siema) i miałem podobny problem do opisanego przez Ciebie.Po długiej drodze doszedłem iz przyczyną tego całego zamieszania był silniczek krokowy -który pracował ale nie tak jak powinien. po wymianie silniczka na nowy problem znikną. ale to jeszcze nie wszystko ostatnio nabyłem b4 na jedno punktowym wtrysku i tez pojawił sie problem "gaśnięcia" . Również po długiej drodze doszedłem iz przyczyna była padnieta Sonda Lambda-od tamtej pory chodzi jak PSZCZUŁKA :mrgreen: pozdrawiam

szogun0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: B3 gaśnie

Post autor: szogun0 » 01 gru 2006, 18:39

rafaolo pisze:witam wszystkich :-D ostatnio ujeżdżam audi B3,i ma ono taką przypadłość -jade sobie i ni z tego ni z owego gaśnie np na środku skrzyżowania,i nie odpala mad.gif [ sprawdzałem -brak iskry] minie troszke czasu i jest wszystko ok pali i jedzie dalej,ki diabeł? a silniczek 1.8 bez gazu.Dzięki za :-D odpowiedzi
Jakie masz oznaczenie silnika. Generalnie w audi przede wszystkim odpowiedzialne za takie czary są: padająca cewka zapłonowa lub padający czujnik Halla. Czasem, zależnie od modelu silnika może to być moduł zapłonowy na słupku.

rafaolo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafaolo » 02 gru 2006, 21:02

podejrzewam Halla,oznaczenia sprawdze w poniedziałek i podam

[ Dodano: 2006-12-05, 00:13 ]
i tak: sprawdziliśmy miernikiem aparat i nic nie pokazało(walnięty aparat)-wymieniony i nic nie pali,cewka sprawdzona i nawet druga podłączona i nic NIE PALI,podmieniony moduł i jw wszystko podłączane osobno i razem , na koniec sprawdziliśmy jeszcze raz cewke do przewodu świeca na mase i dzieje sie takie dziwo-przy tzw.gaszeniu przeskakuje iskra a w trakcie kręcenia nie ma jej koleżce szczena spadła i całej reszcie też może ktoś sie spotkał z takim dziwnym objawem? pozdrawiam
a prąd jest ,masa też czyli niby ok
ps;tak sie wqr... że zapomniałem sprawdzić nr

edex42
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: edex42 » 03 lut 2007, 22:38

prosze powiedzcie gdzie znaleść (dokładnie ) moduł zapłonu w b3 bo już mnie trafia :evil:

goldwinger
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: goldwinger » 04 lut 2007, 12:59

z przodu od strony kierowcy przy słupku należy zdjąć plastykowy boczek
przykręcony jest do nadwozia

edex42
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: edex42 » 04 lut 2007, 20:18

dziękuje goldwinger sprawdze i dam znać :-D :-D :-D

[ Dodano: 2007-02-07, 16:26 ]
rafaolo pisze:witam wszystkich :-D ostatnio ujeżdżam audi B3,i ma ono taką przypadłość -jade sobie i ni z tego ni z owego gaśnie np na środku skrzyżowania,i nie odpala mad.gif [ sprawdzałem -brak iskry] minie troszke czasu i jest wszystko ok pali i jedzie dalej,ki diabeł? a silniczek 1.8 bez gazu.Dzięki za :-D odpowiedzi
ja tam odrazu wymienił bym moduł zapłonu sam to przerabiałem kurde mele pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl