Audi B4 Cabrio by siby
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
a ja mam pytanie o zdjecie wnetrza hardtope (podsufitke) o ile mozna prosic ;]
ta chlodnica to jest ori? jak u mnie da rade to samo to genialny pomysl ;]
i jednak sie przekonales do ori listew wewnatrz ;p co do zestawu glosnomowiacego to w dzisiejszych czasach wystarczy kupic radio z blutufem oraz telefon z tym pieronstwem i problem z glowy ;]
ta chlodnica to jest ori? jak u mnie da rade to samo to genialny pomysl ;]
i jednak sie przekonales do ori listew wewnatrz ;p co do zestawu glosnomowiacego to w dzisiejszych czasach wystarczy kupic radio z blutufem oraz telefon z tym pieronstwem i problem z glowy ;]
Dla mnie jest walorem stylistycznym jedyne zmiany jakie czuc to ze pali pol litra wiecej, jak by zrobic uklad wydechowy to moze by cos nawet dal ten dolotBastek pisze:Intryguje mnie ten Twój dolot
Musialem biegac po tym zimnie ale foty jeszcze cieple:Kolczat pisze:a ja mam pytanie o zdjecie wnetrza hardtope (podsufitke) o ile mozna prosic ;]
Ma wytloczenia bo jest nizszy niz dach Riegera, lepiej wyglada, polowalem na niego rok. Zwykly dach mozna spokojnie kupic w niemczech ale ja chcialem wiesmanna, jest lepiej zrobiony ukryte uszczelki itp znawcy wiedza o co chodzi. No i oczywiscie poprzedni wlasciciel mowil ze mniej pali samochod jak sie z nim jezdzi, bo z "zaglem" to szumi jak sie jezdzi szybciej.
chlodnica ori tylko uchwyty gorne zrobilem sam, bylo lepiej ja wypolerowac 8-)Kolczat pisze:ta chlodnica to jest ori? jak u mnie da rade to samo to genialny pomysl ;]
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
hehe dzieki za posiwecenie, chodzilo mi jakim materialem jest obity od wewnatrz, ale nie jest to ani skora ani alcantara, wiec co?siby pisze:Musialem biegac po tym zimnie ale foty jeszcze cieple:
tutaj to szaro z wiedza o hardach, Atlas chyba wie najwiecej, ale dzieki za informacje ;]siby pisze:znawcy wiedza o co chodzi.
z ta chlodnica bede musial pomyslec powaznie, ale chyba jednak mam nie do spolerowania material
SIDNEY85, sluszny wybor
Znalazlem stare zdjecie, chlodnica miala osad czarny, i nalepke ale jest auminiowa czyli da sie wypolerowac:Kolczat pisze:z ta chlodnica bede musial pomyslec powaznie, ale chyba jednak mam nie do spolerowania material
wersje ze skora podobno to mit, tak samo jak powietrze kazdy wie ze jest ale nikt go jeszcze nie widzial <osohozi> :Kolczat pisze: chodzilo mi jakim materialem jest obity od wewnatrz, ale nie jest to ani skora ani alcantara, wiec co?
Matrial trudno okreslic, jest to wlosie o dlugosci pol centymetra,
jak normalnie jezdze do 120Km/h to okolo 8-9 litrow, jak jezdze po autorstradzie do 160 Km/h to okolo 11 litrow(czyli do 4 tys obortow silnika, powyzej 4,1 tys. wlacza sie zwiekszony doplyw powietrza oraz paliwa, czyli samochod dostaje drugiego kopa ale spalanie wtedy drastyczne nawet do 20 litrow).SIDNEY85 pisze:Ile ci pali twoja audiczka
Co do listew to narazie je trzymam az zaloze prawdziwy carbon, zderzak z tylu pasuje bo caly tyl samochodu jest gladki, szczegolnie widac z zalozonym hardtopem. Mysle ostatnio nad audio bo nie chce mi sie wozic "pudla" w bagazniku, robliem chyba 4 rozne skrzynie, nawet probowalem z tunelem na narty, jak narazie moj koncept mini skrzynia nad nogami kierowcy albo cos takiego:
zakupilem glosniki JBL po 250 PLN za sztuke w tylne boczki i w podszybie przednie, ale "szalu macicy" nie ma
zakupilem glosniki JBL po 250 PLN za sztuke w tylne boczki i w podszybie przednie, ale "szalu macicy" nie ma
siby, a las taki jak w moim cabrio? Dla mnie to co miałeś to faktycznie lipa. Polowałem na ten orzech czy coś tam co u siebie mam i na szczęście trafiłem z fabryki
Co do tylnego zderzaka, to uważam, że jest to spoko, ale wolałbym gładki poliftowy sam nad tym myślałem, ale lakiernik powiedział mi, że gdyby to było szpachlowane, to szpachla z czasem 'siądzie' i będzie dołeczek. A Ty pospawałeś plastikiem te rowki?
Co do takiego car audio w drzwiach jak pokazałeś to mi się okropnie nie podoba, ale nie wątpię, że konkretnie to gra a w końcu o to chodzi audiofilom
A sub w tunelu na narty się nie sprawdził? Dlaczego?
Co do tylnego zderzaka, to uważam, że jest to spoko, ale wolałbym gładki poliftowy sam nad tym myślałem, ale lakiernik powiedział mi, że gdyby to było szpachlowane, to szpachla z czasem 'siądzie' i będzie dołeczek. A Ty pospawałeś plastikiem te rowki?
Co do takiego car audio w drzwiach jak pokazałeś to mi się okropnie nie podoba, ale nie wątpię, że konkretnie to gra a w końcu o to chodzi audiofilom
A sub w tunelu na narty się nie sprawdził? Dlaczego?