[all b4] skrzypiące słupki
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[all b4] skrzypiące słupki
witam.panowie znacie jakiś patent na skrzypiące boczne słupki?? podczas jazdy lekko popiskuje i skrzypi mi słupek obok głowy.jak temu zaradzić??
no właśnie w tym problem, że trzeba się trochę pobawić z dobraniem odpowiedniej ilości gąbki aby nie było ani za sztywno ani za luźno
gąbkę możesz przykleić na taśmie dwustronnej dla pewności, że nie pojedzie w dół
ja niczym nie kleiłem tylko dałem troszkę więcej(ok. 2 cm) niż miejsca w słupku i cisza:)
gąbkę możesz przykleić na taśmie dwustronnej dla pewności, że nie pojedzie w dół
ja niczym nie kleiłem tylko dałem troszkę więcej(ok. 2 cm) niż miejsca w słupku i cisza:)
odkopię trochę temat. U mnie też skrzypią te słupki, tylko że u mnie jest większy problem ponieważ są połamane zatrzaski. Denerwuję mnie to na tyle że przyszedł mi do głowy pomysł aby je przykleić-uszczelnić takim oto specyfikiem:
http://allegro.pl/boll-masa-klejaco-usz ... 60288.html
Jak myślicie zdałoby to egzamin? Nie mówię o zalewaniu całego słupka, tylko tak żeby złapalo na rantach i sie trzymało w miarę. Oczywiście żeby można było w przyszlości je oderwać.
http://allegro.pl/boll-masa-klejaco-usz ... 60288.html
Jak myślicie zdałoby to egzamin? Nie mówię o zalewaniu całego słupka, tylko tak żeby złapalo na rantach i sie trzymało w miarę. Oczywiście żeby można było w przyszlości je oderwać.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nie przesadzaj kolego.Takie słupki kosztują parę złotych na szrocie.Nie warto tego zaklejać.Pewnie ich cena nie przekroczy wartości tego kleju.A co do skrzypienia to najprostszy sposób który u mnie działa w 100% to wazelina techniczna za 2zł.Bierzesz ją na pędzel i smarujesz każdy plastik na łączeniach.U mnie już od roku cisza <ok>
Też muszę wypróbować ten patent, bo po zimie odzywają się niektóre plastiki Dzięki za infohudy pisze:A co do skrzypienia to najprostszy sposób który u mnie działa w 100% to wazelina techniczna za 2zł.Bierzesz ją na pędzel i smarujesz każdy plastik na łączeniach.U mnie już od roku cisza
Jeszcze tylko mam pytanie odnośnie tego zabiegu; aby coś tam smarować trzeba to rozebrać, czy wystarczy delikatnie odchylić :?:
I o to mi chodziło Też mnie to czeka, ale dopiero jak będzie plusowa temperatura; nie chce czegoś połamać.hudy pisze:Ja tylko odchylałem.Pędzlem wszędzie dojdziecie pod plastiki a nadmiar lekko szmatką zetrzyjcie.Bardzo dobry sposób.Ja mam tak cały samochód w środku wysmarowany
Dzięki za szybką odpowiedz. Pozdro