A więc zaczynając od świateł nie posiadam światła postojowego przedniego po lewej stronie oraz tylniego po tej samej. Przedni lewy reflektor różni sie od prawego lekko pod kontem koloru szkła (jest ciemniejsze) oraz samej konstrukcji wygląda bardziej ubogo po ściągnięciu dekielka gdzie znajdują sie żarówki, żarówke zmieniłem i dalej nie świeci, bezpieczniki rownież wyciagałem po kolei i wszystko jest ok a prąd nie dopływa bo sprawdzałem miernikiem. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Swiatło tylnie też mi nie świeci jednak zapala się mocniej podczas hamowania czyli tak jak powinno być. Idąc po przewodach doszedłem do wszystkich pojedyńczych przewodów zaklejonych taśmą izolacyjną obok zawiasów od klapy bagażnika stwierdziłem ze to może być problem, gdyż jak jechałem i trafiłem ja jakąś dziurę to gasł mi cały tył: tablice rejestracyjne, podświetlanie zegarów, całego wnętrza i światła mijania działały tylko kierunkowskazy i światła stopu. Jednak gdy trzymałem lekko drążek w dół tak żeby nie przeskoczył z mijania na postojowe światła magicznie sie zapalały, tak samo jak przestawiłem ze świateł mijania na postojowe wszystko świeciło ale przestawało gdy z postojowych dałem mijania. Na następny dzień zabrałem się do tych poklejonych przewodów rozplatałem je polutowałem i zakleiłem izolacją od tamtej pory podczas jazdy światła mi nie gasną. Jednak dalej nie świeci mi się światło po lewej stronie. Wszystko podłączyłrm kolorami więc pomyłka nie wchodzi w grę. Dodam jeszcze że czasem jednak bardzo sporadycznie gdy włącze kierunkowskaz ponownie mi gaśnie wszystko (poznaję po tym że wyłącza sie podświetlanie zegarów), gdy go wyłączę znów działa.
Aha w sprawie bezpieczników czy znajde gdzieś tłumaczenie tych napisaów na przykrywce od bezpieczników z Niemieckiego na Polski. Oraz kolejność w jakiej są rozmieszczone gdyż bardziej w środku mam 2 miejsca na bezpieczniki jednak ich tam nie ma. i nie wiem która pozycja na tej tablicy odpowiada tym bezpiecznikom bardziej w środku. Jeszcze zdziwiło mnie oznaczenie jednego bezpiecznika na tej tabliczce 25/5 A o ile mnie na chwilę obecną pamięć nie myli, co to jest. Zdziwiłem sie i poszedłem nawet z tą tabliczką do sklepu a tam mi polecili żebym wsadził bezpiecznik 20 A.
Nie wiem co sie z tym autem dzieje do tego wk***ia mnie pomarańczowa kontrolka CHECK na desce

Prosze o pomoc z góry Dzięki za wiszelkie rady.
(nie wiem czy dobrze mnie zrozumieliście z tymi światłami bo troche zagmatwałem sprawe)