[80 B4 1Z] brak abs, i hamulcy
[80 B4 1Z] brak abs, i hamulcy
witam koledzy, dziś rano jadąc sobie po mokrej drodze w pewnym momencie kilka razy zapaliła się kontrolka ABS'u depnołem na hamulec i zgasła a po chwili chce hamować a tu pedał idzie w podłoge i auto słabo hamuje, jak nacisnę pedał hamulca to na początku jest twardy a po chwili idzie w dół i auto słabo hamuje, a abs'u wogóle nie ma, hm coś poradzicie koledzy ?? od czego mam zacząć szukanie po przękręceniu kluczyka konrolka absu w liczniku gaśnie tak jak zawsze, może któryś przewód poszedł z serwa i ciśnienie ucieka? jutro mam wolne i chciałbym to sprawdzić i naprawić
nie wiem czy padła po czym mam to stwierdzić?? wydaje mi się że jak by padła to by wogóle nie było hamulców a ja mam, jade wcisne hamulec pedał jest twardy ale powoli idzie w dół i auto hamuje ale słabo, nie zauważyłem czy ubyło mi bo to rano mnie spotkało w drodze do pracy i nie dawno wróciłem dopiero, a jutro chce to naprawićDżiPi pisze:Ubywa płynu hamulcowego?Pompa hamulcowa padła?
przestało umnie intensywnie padać i byłem zobaczyć w zbiorniku płyn, niestety od rana jego poziom spadł..więc gdzieś zrobiła się nieszczelność,zdiagnozowałem przyczynę znalazłem małą nieszczelność na wężu hamulcowym jak skręce koło prawe w prawą strone do oporu to można go zobaczyć teraz moje pytanie jaki to przewód bo patrzyłem na stronce intercarsu i jest kilka modeli może pomoże ktoś etką mi :mrgreen: