[All]How to make - wyświetlacz temperatury zewnętrznej
słuchaj może byc wszystko mój nie zadziałał okazało się że w tej niebieskiej kostce co miał być prąd po zapłonie niestety nie wiem czemu ale go nie było i podłączyłem plus z kostki od wtyczki stacyjki a masę dałem na słupek jak odkręcisz półkę nad nogami kierowcy po lewej stronie jest tam kilka kabli podłączonych i tam podłącz masę
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.3 7A
no właśnie tam podłączyłem masę a u mnie jest inna instalacja bo niema tej niebieskiej kostki pod kierownicą , a przy liczniku w niebieskiej kostce miał być niebiesko biały kabel (więcej białego niż niebieskiego) a u mnie jest na odwrót z tymi kolorami więcej niebieskiego niż białego ale to są szczegóły dam znać jak założę termister
Potwierdzam prawidłowe działanie Wyświetlacza <ok>(wszystko zamontowane według pierwszego posta, sugerowałem sie kolorami a nie pinami w kostkach)
dodam że kupiłem go uszkodzonego tzn. nie pokazywał nic a nic, nie dawało mi to spokoju rozebrałem go całego, i co się okazało w środku są dwie gumki łaczące lcd z płyta i ktoś je źle założył dla tych którzy maja problem z wyświetlaniem temp. może warto też sprawdzić te gumki pozdrawiam :mrgreen:
dodam że kupiłem go uszkodzonego tzn. nie pokazywał nic a nic, nie dawało mi to spokoju rozebrałem go całego, i co się okazało w środku są dwie gumki łaczące lcd z płyta i ktoś je źle założył dla tych którzy maja problem z wyświetlaniem temp. może warto też sprawdzić te gumki pozdrawiam :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
dokładnie <ok> tylko muszę dorwać wyświetlacz +reszta <ok> jakoś tak mi się zdaje że taki wielki jest :roll: dzwoniłem do gościa który ma sporo anglików i wogóle audi i nie ma pojęcia co to jest mówi że całe liczniki sprzedaje a jak tam jest wyświetlacz to mogę brać z całym licznikiem (nie powiem ceny) ciekawe czy z anglika by grało? a moze ktoś ma na zbyciu?
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
gibaj pisze:iekawe czy z anglika by grało?
powinno.
wywiem się. Dam znać. Może coś mi się uda zorganizować.gibaj pisze:a moze ktoś ma na zbyciu?
Czujnik też i wiąchę ??
[ Dodano: 2011-02-16, 22:40 ]
gibaj, dostałem info że możliwe że w przyszłym tygodniu coś będzie.
Kliknij PW to tomkom1'a niech ci coś zaklepie.
[ Dodano: 2009-11-29, 22:51 ]
[/quote]Jeszcze jedno.. dzisiaj zrobiłem mały rekonesans. Okazało się, że aucie nie mam niestety wiązki od wyświetlacza, ale mam taką w garażu. Po przejrzeniu schematów elektrycznych zdecydowałem, że wszystkie potrzebne sygnały pociągnę z wtyku panelu klimatyzacji, tak żeby nie było niepotrzebnej siatki kabli. Zdam relację jak wyszło. <ok>[/quote]
Paweł miałeś zdać relację z podłączania do starego typu klimatrona i do dziś cisza.
Może nadrobisz zaległości bo chcę zakładać w Qupie córci wyświetlacz <ok>
[/quote]Jeszcze jedno.. dzisiaj zrobiłem mały rekonesans. Okazało się, że aucie nie mam niestety wiązki od wyświetlacza, ale mam taką w garażu. Po przejrzeniu schematów elektrycznych zdecydowałem, że wszystkie potrzebne sygnały pociągnę z wtyku panelu klimatyzacji, tak żeby nie było niepotrzebnej siatki kabli. Zdam relację jak wyszło. <ok>[/quote]
Paweł miałeś zdać relację z podłączania do starego typu klimatrona i do dziś cisza.
Może nadrobisz zaległości bo chcę zakładać w Qupie córci wyświetlacz <ok>
Ostatnio zmieniony 26 lut 2011, 06:17 przez DżiPi, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
DżiPi, a nie miałeś "wtyczuni" wolnej leżącej sobie za licznikiem??
Ja w swojej B4 mam klimatronika i wiącha była, wtyczka, czujnik itp.
Tylko pstryk, potem przykręcić do licznika wyswietlacz i po robocie.
Bo z resztą w panelu klimy można sobie sprawdzić temp zewnętrzną a wyświetlacz to po prostu dodatkowy gadżet.
Tyle że ja mam ten normalny panel klimy (nie ten starego typu co w B3 był wsadzany).
Ja w swojej B4 mam klimatronika i wiącha była, wtyczka, czujnik itp.
Tylko pstryk, potem przykręcić do licznika wyswietlacz i po robocie.
Bo z resztą w panelu klimy można sobie sprawdzić temp zewnętrzną a wyświetlacz to po prostu dodatkowy gadżet.
Tyle że ja mam ten normalny panel klimy (nie ten starego typu co w B3 był wsadzany).