[b4 1,9tdi 1z] silnik cieknaca pompa paliwa
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Gwarantuję ci że nie ma najmniejszej róznicy w tych uszczelkach ,czy to do nastawnika indukcyjnego ,czy potencjometrycznego ,są identyczne <ok>piotrek10201 pisze:witam, równiez mam problem z pompą. przecieka mi ta górna uszczelka. chciałbym poprosic o pomoc w kupnie kompletu uszczelek. czy ta sa te uszczelki:
http://moto.allegro.pl/us...1430051507.html
pytałem juz pare osób i niestety sa różne zdania. koledzy pomocy:)
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jak nie znajdziesz to zapraszamlechd pisze:Dziś się właśnie przekonałem na własnej skórze.Jelly pisze:Gdyby takie ceny były realne to sam bym sie nie bawił w wymianę. Jednak jest w rzeczywistości tak że za wymianę na śląsku z uszczelkami chcą ok 300zł...no i jak tu samemu nie wymieniać????
W Koszalinie cena kształtyują się na poziomie 200-250zł.
Aż ręce opadają.
Chociaż jeszcze poszukam.
-
- Forum Audi 80
Faktycznie ,ceny że :roll: szczęka opada ,a roboty góra pół godziny (ja robię w ok.20 minut ),ale zawsze są koledzy z forum ,wal do kolegi endriu210, napewno skóry z ciebie nie zedrzeendriu210 pisze:lechd napisał/a:
Jelly napisał/a:
Gdyby takie ceny były realne to sam bym sie nie bawił w wymianę. Jednak jest w rzeczywistości tak że za wymianę na śląsku z uszczelkami chcą ok 300zł...no i jak tu samemu nie wymieniać????
Dziś się właśnie przekonałem na własnej skórze.
W Koszalinie cena kształtyują się na poziomie 200-250zł.
Aż ręce opadają.
Chociaż jeszcze poszukam.
-
- Forum Audi 80
witam mam wyciek na pompie pod nastawnikiem , w sobotę mam zamiar się za to zabrać (sam)czy mogę prosić o jakieś dodatkowe wskazówki odnośnie prawidłowego trafienia nastawnikiem w pierścień pompy , nigdy tego nie robiłem a nie jestem aż tak majętny żeby za 30min pracy płacić 300zł (tyle mi powiedział mechanik) Dzięki
-
- Forum Audi 80
Nie ma tu żadnej filozofi ,celujesz i trafiasz :mrgreen: to akurat najmniejszy problemkamilg.86.86 pisze:czy mogę prosić o jakieś dodatkowe wskazówki odnośnie prawidłowego trafienia nastawnikiem w pierścień pompy
mam nadzieję że wiesz o tym, że bez vaga nie ustawisz prawidłowo dawki paliwa ,na oko nigdy tego nie ustawisz tak jak trzeba .Nastawnik musi być ustawiony co do dziesiątych części milimetra ,a tego nawet najlepsze ludzkie oko nie jest w stanie zrobić jak będzie za mała dawka ,to nawet nie odpalisz silnikakamilg.86.86 pisze:nigdy tego nie robiłem
-
- Forum Audi 80
Witam mam mały problem z pompą wtryskową okazało sie za mam wyciek w pewnym miejscu,pompa pracuje sprawnie nie przerywa pompa to bosch 028 130 109J.
udało mi sie zlokalizowac wyciek tylko nie wiem jak sie do tego zabrac.
moze mi ktos napisac ile bedzie kosztowac wymiana tej czesci lub uszczelnienie
mieszkam w okolicach katowic
udało mi sie zlokalizowac wyciek tylko nie wiem jak sie do tego zabrac.
moze mi ktos napisac ile bedzie kosztowac wymiana tej czesci lub uszczelnienie
mieszkam w okolicach katowic