Witam.
Mam wyciek paliwa z pompy przy silniku 1,9TDI, z małego okrągłego pionowego otworu od strony rozrządu. Dokładne miejsce zaznaczyłem strzałką na zamieszczonym zdjęciu (zdjęcie pompy zapożyczone z sieci, ale chodzi o taką samą pompę). Bardzo delikatne sączenie ma miejsce także spod dekielka po zewnętrznej ściance, ale w podanym otworze pojawia się ono głównie jakby napływało "od środka".
Czy ten wyciek oznacza konieczność uszczelnienia całej pompy, czy tylko jej górnej części? Spotkał się ktoś z takim problemem?
[B4, 1.9 TDI 1Z] Wyciek paliwa z pompy paliwowej
[B4, 1.9 TDI 1Z] Wyciek paliwa z pompy paliwowej
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 13:27 przez nyquist, łącznie zmieniany 1 raz.
pawel_m, wiem, posiadam interfejs, myślę, że z pomocą forum dam radę Jeśli nie, to pojadę gdzie trzeba.
gibaj, było, ale nie wszystko. Są tematy dotyczące już konkretnie wymiany uszczelek i regulacji nastawnika i je znalazłem i przeczytałem już wcześniej. W żadnym z nich nie doszukałem się natomiast odpowiedzi na moje pierwotne pytanie, dlatego postanowiłem założyć nowy.
ysiul, poprawiłem :oops:
Uszczelki już zamówione, zobaczymy
Dziękuję wszystkim za pomoc.
gibaj, było, ale nie wszystko. Są tematy dotyczące już konkretnie wymiany uszczelek i regulacji nastawnika i je znalazłem i przeczytałem już wcześniej. W żadnym z nich nie doszukałem się natomiast odpowiedzi na moje pierwotne pytanie, dlatego postanowiłem założyć nowy.
ysiul, poprawiłem :oops:
Uszczelki już zamówione, zobaczymy
Dziękuję wszystkim za pomoc.