Audi assistance
- hołard
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Miało być bez pochwał
ale pomysł naprawdę świetny. Ja tak jak kilku kolegów wyżej, moge poholować, wyprowadzić z miasta, wskazać bliski warszta (chociaż kożystam tylko z jednego
), pożyczyć zapasówke, nakarmić jak się skończą kanapki i kilka innych pomocnych opcji w trasie, ale mechanik ze mnie żaden więc naprawić na miejscu raczej nie bede w stanie pomóc :oops:
- Z-D-E-N-E-K
- Forum Audi 80

No i właśnie głównie o pomoc typu holowanie do warsztatu poczęstunek kawą tu chodzi nikt od was więcej nie wymagatomo pisze:No właśnie..u mnie jest podobnie. Zawsze chętnie pomogę - jakieś holowanie bez problemu, ale coś więcej, to nie wiem czy bym podołał.lapti pisze:ehh chciał bym pomóc w rozwijaniu projektu, ale moja wiedza dotycząca mechaniki i samochodów mogła by się zmieścić w pudełku po zapałkach...
Czy to w niczym nie przeszkadza? Czy laik może brać udział w projekcie (jakoś pomagać i korzystać z pomocy)? :?: :?:
AUDI_A6 pisze:Sam mam warsztat i lawetę, oraz w ciul części do AUDI 80/90, wiec w sytuacjach kryzysowych mógłbym pomóc. Pomysł bardzo dobry
Podobnie jest u mnie
Re: Audi assistance
[quote="Z-D-E-N-E-K"]A co powiecie na taką naszą klubową samo pomoc :?
No już kiedyś takie coś proponowałem, nawet bardziej rozszerzone o miejsca gdzie można dobrze zjeść, noclegi, dobre stacje benzynowe i gazowe, ale ucichło.
Do mnie można zawsze dzwonić, czy będe w tej samopomocy czy nie, ja zawsze pomoge jak moge.
pozdrawiam
Dadu
No już kiedyś takie coś proponowałem, nawet bardziej rozszerzone o miejsca gdzie można dobrze zjeść, noclegi, dobre stacje benzynowe i gazowe, ale ucichło.
Do mnie można zawsze dzwonić, czy będe w tej samopomocy czy nie, ja zawsze pomoge jak moge.
pozdrawiam
Dadu
- Z-D-E-N-E-K
- Forum Audi 80

-
grzesiek79
- Forum Audi 80

- hudy
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
nie jestem sceptyczny ale nie wiem czy takie coś wypali.wszyscy sa chetni ale czy bedą równie chętni jechać np w środku nocy by komuś w szczerym polu naprawić samochód.a najlepszy jest punkt 10 czyli ten o pracy, szkole, wyjazdach itp. sorry ale to normalne że każdy z nas albo sie uczy albo pracuje i raczej nikt nie będzie siedział w domu i czekał na telefon by jechać kogoś scholować do mechanika.równie dobrze było by zrobić liste telefonów do mechaników z naszych terenów i jak komus padnie samochód to zadzwoni do mechanika on go scholuje i naprawi samochód...
- Z-D-E-N-E-K
- Forum Audi 80

uwierz mi jesteśhudy pisze:nie jestem sceptyczny
Co do naprawiania to nie wiem ale pojechać w środku nocy scholować i przenocować kolegę nie bylo by dla mnie problemem.hudy pisze:wszyscy sa chetni ale czy bedą równie chętni jechać np w środku nocy by komuś w szczerym polu naprawić samochód
hudy pisze:a najlepszy jest punkt 10 czyli ten o pracy, szkole, wyjazdach itp. sorry ale to normalne że każdy z nas albo sie uczy albo pracuje i raczej nikt nie będzie siedział w domu i czekał na telefon by jechać kogoś scholować do mechanika.
Nie rozumiem o co ci chodzi tam nie jest napisane aby siedzieć i czekać10. Odmowa pomocy może mieć miejsce w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości polegających na innym niż widniejący na liście numerze telefonu osoby dzwoniącej, lub sytuacjach szczególnych typu wyjazd z miejsca zamieszkania, choroba, praca, szkoła, etc. Należy jednak pamiętać iż jest to projekt niekomercyjny i podchodzić do kwestii pomocy innym wyjątkowo sumiennie.
Ta i niech kolega zapłaci za scholowanie za zlokalizowanie usterki i za ewntualna naprawę kiedy może to być jakaś pierdółka którą można naprawić tanim kosztemhudy pisze:równie dobrze było by zrobić liste telefonów do mechaników z naszych terenów i jak komus padnie samochód to zadzwoni do mechanika on go scholuje i naprawi samochód...
- hudy
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Z-D-E-N-E-K juz widze jak w srodku nocy pędzisz po wogóle nieznana ci osobe by ja przenocować u siebie w domu.masz 18 lat więc chciałbym widziec reakcje twojej mamy lub żony jeśli ją masz jak mówisdz w środku nocy: "kochanie dziś bedzie nocował mój kolega z drugiego końca polski któremu zepsuł się samochód.nie znam go ale na forum wydaje się bardzo miły i pomocny".moim zdaniem śpicie obydwoje w swoich samochodach na podwórku...
co do punktu 10 to ja wiem ze nie chodzi o siedzenie i czekanie ale każdy siedzi w szkole lub w pracy conajmniej 8 godzin i po przyjściu do domu mazy tylko o jednym by odpocząć bo nastepnego dnia jest kolejny dzień w pracy lub szkole.i ja ci powiem szczerze że zastanowił bym sie dwa razy by do kogoś zadzwonić w sprawie zepsutego samochodu...
co do cholowania to ja osobiście i tak bym zapłacił komuś kto by mnie scholował czy by to był mechanik czy klubowicz.tak mnie wychowano i tak bym postąpił.a jeśli była by to pierdółka którą mozna naprawić tanim kosztem to klubowicz który czyta posty i sledzi problemy innych klubowiczów napewno by sobie z ta pierdółką poradził bez pomocy innych.ja wiele rzeczy naprawiłem dzięki temu ze uczestnicze w tym forum i pewnie bym sporo kasy stracił gdybym nie czytał postów innych klubowiczów...
ja nie mówie że to jest zły pomysł z ta listą jednak uwarzam że to nie wypali.wielu ludzi nie bedzie dzwonić w razie problemów inni nie bedą odbierać tel a jeszcze inni bedą sie wymigiwać by nie jechac pomóc.tak ze moim zdaniem powinniśmy pomysleć nad czymś innym...
ide spać...mam nadzieje ze dziś sie nikomu w mojej ani w zadnej innej okolicy nie zepsuje audi
czgo sobie i wam życze :mrgreen:
co do punktu 10 to ja wiem ze nie chodzi o siedzenie i czekanie ale każdy siedzi w szkole lub w pracy conajmniej 8 godzin i po przyjściu do domu mazy tylko o jednym by odpocząć bo nastepnego dnia jest kolejny dzień w pracy lub szkole.i ja ci powiem szczerze że zastanowił bym sie dwa razy by do kogoś zadzwonić w sprawie zepsutego samochodu...
co do cholowania to ja osobiście i tak bym zapłacił komuś kto by mnie scholował czy by to był mechanik czy klubowicz.tak mnie wychowano i tak bym postąpił.a jeśli była by to pierdółka którą mozna naprawić tanim kosztem to klubowicz który czyta posty i sledzi problemy innych klubowiczów napewno by sobie z ta pierdółką poradził bez pomocy innych.ja wiele rzeczy naprawiłem dzięki temu ze uczestnicze w tym forum i pewnie bym sporo kasy stracił gdybym nie czytał postów innych klubowiczów...
ja nie mówie że to jest zły pomysł z ta listą jednak uwarzam że to nie wypali.wielu ludzi nie bedzie dzwonić w razie problemów inni nie bedą odbierać tel a jeszcze inni bedą sie wymigiwać by nie jechac pomóc.tak ze moim zdaniem powinniśmy pomysleć nad czymś innym...
ide spać...mam nadzieje ze dziś sie nikomu w mojej ani w zadnej innej okolicy nie zepsuje audi
Pewnych rzeczy się nie zrobi samemu i przy pomocy podstawowych narzędzi, choćby się nawet wiedziało co i jak.
hudy, masz trochę racji, ale ja wierzę w rozsądek ludzi na forum.
Sam osobiście nie zrywałbym nikogo w środku nocy, już bym przenocował do rana w aucie i dopiero rano szukał jakieś pomocy.
Audi80 Assistance jest programem dobrowolnym. Pomoc to nie tylko holowanie czy naprawa sprzęgła w ciemnym lesie. To także informacja udzielona choćby przez telefon, np. o tanim motelu, czy taniej i smacznej jadłodajni.
Więcej wiary. W jedności siła.
hudy, masz trochę racji, ale ja wierzę w rozsądek ludzi na forum.
Sam osobiście nie zrywałbym nikogo w środku nocy, już bym przenocował do rana w aucie i dopiero rano szukał jakieś pomocy.
Audi80 Assistance jest programem dobrowolnym. Pomoc to nie tylko holowanie czy naprawa sprzęgła w ciemnym lesie. To także informacja udzielona choćby przez telefon, np. o tanim motelu, czy taniej i smacznej jadłodajni.
Więcej wiary. W jedności siła.
- Z-D-E-N-E-K
- Forum Audi 80

Ja powiem tylko tyle uczestnictwo w programie Audi 80 assistance jest dobrowolne nikt nikomu nie każe dołączać się do listy osób chętnych do pomocy.Dzieki Bogu na ten moment na liście jest 34 członków klubu którzy zgłosili chęć pomocy innym w razie jakiegoś nagłego wypadku.Mam nadzieje że będzie nas więcej
Natomiast jeżeli chodzi o stosunek ludzi którzy są na liście do próśb pomocy które kiedyś mogą zaistnieć zostawiam bez komentarza bo najlepiej pokaże to upływający czas :lol:
Tymczasem Pozdro for all
Z-D-E-N-E-K
Natomiast jeżeli chodzi o stosunek ludzi którzy są na liście do próśb pomocy które kiedyś mogą zaistnieć zostawiam bez komentarza bo najlepiej pokaże to upływający czas :lol:
Tymczasem Pozdro for all
Z-D-E-N-E-K
-
Piotrek 16
- Forum Audi 80