Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80,B4;2,3 NG]Pali bezpiecznik od zegarów

ODPOWIEDZ
Flufterka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80,B4;2,3 NG]Pali bezpiecznik od zegarów

Post autor: Flufterka » 21 lut 2011, 16:28

Witam.
Mam taki problem pali mi cały czas bezpiecznik od zegarów, zajrzałem pod kierownice w brązowej kostce stopione sa razem 3 przewody brązowy(cienki), czerwono-niebieski(cienki), brązowo-żółty(lub pomarańczowy) i moje pytanie brzmi od czego mogą byc te przewody.

Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 21 lut 2011, 18:27

Brązowy to zawsze masa (-) a każdy czerwony (bez względu na dodatek innego koloru) to plus.

Kolego pod kierownicą jest pełno kabli, a brązowo żóltych jest przynajmniej pięć

Flufterka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Flufterka » 21 lut 2011, 19:15

ale napisałem że jest to w brązowej kostce (złączce)i kable biegną od strony komory silnika, przynajmniej tak mi sie wydaje

Awatar użytkownika
grzechas_audi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzechas_audi » 21 lut 2011, 22:23

miaem podobny problem z tym ze zegary swiecily ale wskazowki od wszystkiego lezaly na dole, po wymianie bezpiecznika na mniejszy(jak dobrze pamietam jest 15 a dalem 10) problemy i ustaly

Flufterka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Flufterka » 22 lut 2011, 09:04

Koledzy głównie chodzi mi o to, żeby ktoś mogł mi podpowiedziec od czego są te trzy kable w brązowej kostce pod kierownicą, biegnące od strony silnika>żółto-brązowy, czewono-niebieski, brązowy. Dwa ostatnie jak podpowiedział kolega masa i + , te przewody są obok siebie w kostce.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 22 lut 2011, 13:48

Flufterka pisze:Koledzy głównie chodzi mi o to, żeby ktoś mogł mi podpowiedziec od czego są te trzy kable w brązowej kostce pod kierownicą,
Tak jak napisałem Ci wcześniej kostek i kabli jest pod kierownicą mnóstwo. W żadnych schematach nie ma opisanych kolorów kostek.

Są kostki do skrzynki bezpieczników, są kostki łączące wiązki tylne z przednimi itd. Nikt nie jest wróżką. Było kilka rodzai instalacji w zależności od rocznika i kolory kostek mogły się zmieniać. Najlepiej zrób zdjęcie i wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.

coly
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: coly » 22 lut 2011, 14:09

Pierwsza sugestia: Sprawdź czy przewody do oświetlenia schowka nie są zwarte, np przez brak żarówki i połamaną oprawkę. Drugie: Ściągnij dolną półkę pod kierownicą i ustal dokąd biegną te przewody (pewnie najpierw do skrzynki przekaźników skąd poprzez złącze kostka-kostka kable mogą zmieniać kolory!). Jak ustalisz-napisz, spróbuję podpowiedzieć co dalej. Pozdro

Flufterka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Flufterka » 23 lut 2011, 08:37

Temat do zamkniecia, znalazłem był to kabel o swiatła stopu, zaizolowałem wszytko jest ok, nie mam czasu sprawdzac przyczyny ponieważ jestem za granicą,
Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl