Witam.
Mam taki problem pali mi cały czas bezpiecznik od zegarów, zajrzałem pod kierownice w brązowej kostce stopione sa razem 3 przewody brązowy(cienki), czerwono-niebieski(cienki), brązowo-żółty(lub pomarańczowy) i moje pytanie brzmi od czego mogą byc te przewody.
Z góry dzięki.
[80,B4;2,3 NG]Pali bezpiecznik od zegarów
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
Tak jak napisałem Ci wcześniej kostek i kabli jest pod kierownicą mnóstwo. W żadnych schematach nie ma opisanych kolorów kostek.Flufterka pisze:Koledzy głównie chodzi mi o to, żeby ktoś mogł mi podpowiedziec od czego są te trzy kable w brązowej kostce pod kierownicą,
Są kostki do skrzynki bezpieczników, są kostki łączące wiązki tylne z przednimi itd. Nikt nie jest wróżką. Było kilka rodzai instalacji w zależności od rocznika i kolory kostek mogły się zmieniać. Najlepiej zrób zdjęcie i wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
Pierwsza sugestia: Sprawdź czy przewody do oświetlenia schowka nie są zwarte, np przez brak żarówki i połamaną oprawkę. Drugie: Ściągnij dolną półkę pod kierownicą i ustal dokąd biegną te przewody (pewnie najpierw do skrzynki przekaźników skąd poprzez złącze kostka-kostka kable mogą zmieniać kolory!). Jak ustalisz-napisz, spróbuję podpowiedzieć co dalej. Pozdro