[b4 AAH 2.8 cabrio] Dziwny osad pod korkiem.pomocy!!
[b4 AAH 2.8 cabrio] Dziwny osad pod korkiem.pomocy!!
Witam. jakiś czas temu wymieniłem rozrząd. Chciałem wymienić także uszczelki pod głowicami bo leciał mi olej ale mechanik stwierdził że sie nie podejmie bo nigdy tego nie robił. Także wyjąłem kase zapłaciłem i pojechałem dalej. Znalazłem mechanika którego wszyscy w mojej okolicy zachwalili. Powiedział że wymieni mi uszczelki pod głowicą bez problemu. no to ok zapłaciłem 600zl za ponowne zdjecie wszystkiego i odebrałem moje auto. Dodam że po rozebraniu samochodu mechanik powiedział że silnik jest w idealnym stanie, nic nie po przegrzewane ani pokrzywione. Faktycznie olej przestał lecieć z pod samochodu, ale ubywa go praktycznie tak samo jak przed naprawą. Tylko przed naprawą miałem czyściutki płyn chłodniczy i żadnego osadu pod korkiem od oleju. Teraz jest taki kożuch w zbiorniku płynu i na korku od oleju. CO mam dalej zrobić i czym to grozi? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
spokojnie ja u siebie też zciągałem głowice i ten syf był spowodowany tym że przy zdejmowaniu głowic naleciało mi oleju do kanałow wodnych i pużniej były oczka olejowe w płynie chłodniczym.A że równiez boryga naleciało do oleju to po zakończeniu remontu i przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów wymieniłem olej i po sprawie .
A swoja drogą to gdzie ty znalazłeś mechanika który zrobił ci to za 600PLN?? Ja poniżej tysia nie chciał bym sie za to brac.
A swoja drogą to gdzie ty znalazłeś mechanika który zrobił ci to za 600PLN?? Ja poniżej tysia nie chciał bym sie za to brac.
- radek kocio
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dzień roboty z przyszykowanym warsztatem
zdjac głowice w tym samochodzie to wyższa szkola jazdy 3/4 silnika trzeba wyjąć
odkręcić kolektory ,wode, zderzak, chłodnice itp
rozrząd+głowice to faktycznie darmoszka 600zł, ja robiłem to sam zeszło mi 5 dni (fakt nie śpieszyłem sie i czekałem też na części) ale nikomu bym tego nie zrobił za mniej 1000zł
zdjac głowice w tym samochodzie to wyższa szkola jazdy 3/4 silnika trzeba wyjąć
odkręcić kolektory ,wode, zderzak, chłodnice itp
rozrząd+głowice to faktycznie darmoszka 600zł, ja robiłem to sam zeszło mi 5 dni (fakt nie śpieszyłem sie i czekałem też na części) ale nikomu bym tego nie zrobił za mniej 1000zł