[90 2.3 NG] Metaliczne bulgotanie na PB.
[90 2.3 NG] Metaliczne bulgotanie na PB.
Halo. Czy ktoś może miał coś takiego albo może mi poradzić. Mianowicie gdy jade na LPG to nic takiego sie nie dzieje a przełącze na PB to tylko od 2,5-3 tys obrotów,tylko na PB i tylko gdy wcisne full gaz słychać taki właśnie ja to nazwałem metaliczny bulgot takie dźwięki dochodzące od silnika po 3 tys obrotów ten dźwięk znika nie wiem co to może być. Może ktoś sie spotkał z czymś takim ? Pozdrawiam. Na wiosne robie remont tzn uszczelka pod głowicą popychacze rozrząd i może dam też głowice do zrobienia nie wiem czy bedzie taka potrzeba.
Witam. Po założeniu gazu na pewno masz przyspieszony zapłon (lepiej pracuje na LPG). Deptając ostro na PB przez założoną zwężkę (mikser) silnik dławi się z powodu braku powietrza i potocznie mówiąc grają ci zawory. Rada: sprawdził bym zapłon ale u jakiegoś kumatego mechanika, który potrafi wprowadzić sterownik w tryb awaryjny i dokładnie ustawić zapłon.
Dokładnie nie wiem jaka jest procedura w NG ale jak nie czytałeś tego tematu to zerknij TU
Może jeszcze jakiś spec od NG się wypowie. Powodzenia.
Dokładnie nie wiem jaka jest procedura w NG ale jak nie czytałeś tego tematu to zerknij TU
Może jeszcze jakiś spec od NG się wypowie. Powodzenia.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2011, 20:39 przez marbaj, łącznie zmieniany 2 razy.
Wreszcie konkretna odpowiedz ktoś jeszcze mógłby to potwierdzić ? Cieżko o kumatego mechaniora u nas to musi byc mechanik czy elektromechanik bo mam znajomego ? POZDRO
[ Dodano: 2011-02-26, 20:16 ]
Halo dzis jade i na LPG tak od 1000 do 2500 obrotów jak wciskam opór gaz to to samo na PB i na LPG tak jak by zawory grały. To oznacza ze bedzie głowica to roboty czy co ?? Pomocy :D i tak sie przymierzam do silnika tzn szklanki juz mam uszczelki itp Pomóżcie . Lajon
[ Dodano: 2011-02-26, 20:16 ]
Halo dzis jade i na LPG tak od 1000 do 2500 obrotów jak wciskam opór gaz to to samo na PB i na LPG tak jak by zawory grały. To oznacza ze bedzie głowica to roboty czy co ?? Pomocy :D i tak sie przymierzam do silnika tzn szklanki juz mam uszczelki itp Pomóżcie . Lajon