[B4] Jaka jest różnica zawieszenia w kokretnych modelach A80
[B4] Jaka jest różnica zawieszenia w kokretnych modelach A80
Gdzieś dawno temu przeczytałem posta (nie mogę znaleźć teraz) o tym, że AAH mają niższe zawieszenie niż pozostałe. Chciałbym, żeby ktoś dał wskazówki bądź informację jak znaleźć wymiary zawieszenia do każdego z nich (coupe, sedan, compi i do rodzaju silnika). W moim zmienione były zawieszenia kiedyś, ale nie wiem czy do tego modelu odpowiednie typy zawieszenia założono (być może, że uniwersalne). :-| I da się to sprawdzić? Odczytać gdzieś w moim Audi?
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 10:31 przez Azymut, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
AAh też będziesz miał zawsze niżej od mniejszych silników z uwagi na to że jednak silnik jest cięższy. Przeważnie tak jak koledzy wcześniej napisali w sedanach raczej dawali seryjne zawieszenie.A coś CI się dzieje z tym zawiasem? Szczerze powiedziawszy to raczej nie znajdziesz iformacji jakie zawieszenie ma poszczególny model , bo jest tylko albo ori seryjne albo sportowe.Pozatym zmień nazwę tematu , bo jest nie poprawna
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
wlasciwie to zawieszenie od ahh czy abc jest wyzsze od tego sotosowanego w 1z ace abk ng czy cos w tym pokrosju... dlaczego? bo roznicy w obnizeniu samochodow przy tych silnikach nie moglo byc widac, a jednak silniki szesciocylindorwe sa ciezsze niz pozostale, co za tym idzie charakterystyka sprezyn musiala byc tak skonstruowana ze pomimo udzwigniecia wiekszego ciezaru auto nie moglo pojsc w dol bo byla to wciaz seria...
łopatologicznie: kupilem -50 H&R z ABC zalozylem do 1Z i tyl siadl ladnie a przod wisial do gory, zabraklo ciezaru silnika
łopatologicznie: kupilem -50 H&R z ABC zalozylem do 1Z i tyl siadl ladnie a przod wisial do gory, zabraklo ciezaru silnika
Zakwapl, coś nie tak z tematem? :shock: czekam na propozycje
Właśnie chciałem zapytać jak to jest, bo jedni piszą, że oryginalne zawieszenie jest stosowane do wszystkich (pomijając sportowe), ale są tematy typu "czy zawieszenie od AAH pasuje do NG"? Dlatego posugerowałem się tym, że zawieszenie jest inne pod każdy odrębny model silnika. Kolczat pisze, że są różnice w zawieszeniach. A propo ETKI czy można gdzieś ją sciągnąć w wersji pl za free? Na www.centrum.audi80.pl nie ma. Wiem, że ściągali z torrentów, ale nie mam konta. Tam bym zobaczył konkretnie co jest grane. :roll:
Z tego co pamiętam, to po kodach doszedłem chyba był typ "komfort" - czy takie zawieszenie jest seryjne i stosowane do różnych silników?
Właśnie chciałem zapytać jak to jest, bo jedni piszą, że oryginalne zawieszenie jest stosowane do wszystkich (pomijając sportowe), ale są tematy typu "czy zawieszenie od AAH pasuje do NG"? Dlatego posugerowałem się tym, że zawieszenie jest inne pod każdy odrębny model silnika. Kolczat pisze, że są różnice w zawieszeniach. A propo ETKI czy można gdzieś ją sciągnąć w wersji pl za free? Na www.centrum.audi80.pl nie ma. Wiem, że ściągali z torrentów, ale nie mam konta. Tam bym zobaczył konkretnie co jest grane. :roll:
Z tego co pamiętam, to po kodach doszedłem chyba był typ "komfort" - czy takie zawieszenie jest seryjne i stosowane do różnych silników?
Nie można ściągnąć za free legalnie. To Ci może pomoże: http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=38878Azymut pisze:A propo ETKI czy można gdzieś ją sciągnąć w wersji pl za free? Na www.centrum.audi80.pl nie ma. Wiem, że ściągali z torrentów, ale nie mam konta. Tam bym zobaczył konkretnie co jest grane. :roll: