Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1,8S] PM

Wszystko co związane z LPG
pawel_m
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawel_m » 25 lut 2011, 19:55

Z tego co mi się wydaje, to jeżeli jest pierwsza generacja, to można odpalić z gazu. I w czasie jazdy na PB, trzeba samemu przerzucić na LPG(przynajmniej tak u mnie jest).

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 25 lut 2011, 19:58

Dokładnie tak jest, przy instalacji Igen. <ok>

Awatar użytkownika
davideks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davideks » 25 lut 2011, 20:11

popieram. pisałem tylko o momencie przełączenia automatycznego

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 25 lut 2011, 21:29

davideks, dobrze pisze.W przełączniku LPG/PB a dokładnie w tylnej jego obudowie jest mały otworek.On prowadzi do potencjometru.Skręcenie go w lewo spowoduje że silnik od pierwszego obrotu sam się przełączy na LPG.
Ja miałem takowy w Tipo i miał 3 położenia.PB/AUTO/LPG.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 25 lut 2011, 22:40

Przemo80b3 pisze:Dokładnie tak jest, przy instalacji Igen. <ok>
Może być i przy II gen. wystarczy do takiego trój-pozycyjnego przełącznika mieć założone coś takiego: coś takiego albo coś takeigo albo coś takeigo

Awatar użytkownika
jaco80
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jaco80 » 26 lut 2011, 00:26

Pytanie za milion punktów: Da się jakoś przerobić Bingo-M do odpalania na gazie tak żeby nie czekać tych 10 sekund? Upierdliwe to jest. Dla chcących mnie zjechać, chodzi o odpalanie silnika nagrzanego. Po prostu często jeżdze trasy z np 10-15 postojami po 5 minut. Tam nie ma niestety przełącznika trójpołożeniowego... Może jakiś dodatkowy guzik żeby powodował otwarcie elektrozaworów?

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 26 lut 2011, 06:44

aldi pisze:
Może być i przy II gen. wystarczy do takiego trój-pozycyjnego przełącznika mieć założone coś takiego: coś takiego albo coś takeigo albo coś takeigo
Aldi Dzięki za linki, muszę to powiedzieć dla kumpla, bo w jego Lanosie umarła pompa paliwa i nie chce zbytnio jej wymieniać :mrgreen: To niech se zamontuje to i odpala z LPG :-D

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 26 lut 2011, 10:55

Przemo80b3 pisze:bo w jego Lanosie umarła pompa paliwa
To niech chłopina weźmie zaopatrzy się w przekażnik rozwierny.Jeśli nie dostanie takowego w motoryzacyjnym bo ciężko sprzedawcom wytłumaczyć,to kupi w elektronicznym.Jego zasilanie podłączyć do elektrozaworu reduktora a w styki rozwierne wpiąć jeden przewód pompy.I ot cała filozofia.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 26 lut 2011, 11:16

Przemo80b3 pisze:
aldi pisze:
Aldi Dzięki za linki, muszę to powiedzieć dla kumpla, bo w jego Lanosie umarła pompa paliwa i nie chce zbytnio jej wymieniać :mrgreen: To niech se zamontuje to i odpala z LPG :-D
Te urządzania wyżej podałem aby móc sobie zrobić drugą generację na przełączniku trójpozycyjnym. Jeśli chce się mieć większą wolność w przełączaniu do tego trzeba kupić jeszcze przełącznik np. taki albo taki. Więc chyba taki sam koszt wyjdzie wymienić pompkę paliwa.
pawel_m pisze:Z tego co mi się wydaje, to jeżeli jest pierwsza generacja, to można odpalić z gazu. I w czasie jazdy na PB, trzeba samemu przerzucić na LPG(przynajmniej tak u mnie jest).
Bo masz zapewne gaźnik i przy takim przełączniku ma się pełną władzę (niema funkcji przełączania względem obrotów bo w tej pozycji przełącznika jest wypalanie benzyny).
jaco80 pisze:Pytanie za milion punktów: Da się jakoś przerobić Bingo-M do odpalania na gazie tak żeby nie czekać tych 10 sekund? Upierdliwe to jest. Dla chcących mnie zjechać, chodzi o odpalanie silnika nagrzanego. Po prostu często jeżdze trasy z np 10-15 postojami po 5 minut. Tam nie ma niestety przełącznika trójpołożeniowego... Może jakiś dodatkowy guzik żeby powodował otwarcie elektrozaworów?
Rzeczywiście za milion, ktoś kiedyś mi się chwalił że odpalił tak sekwencję, podając na chwilę plus na elektrozawór (choć nie za bardzo w to wierzę).
Jak podasz plus na elektrozawór to szybko trzeba odpalić

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 26 lut 2011, 17:40

aldi pisze:Te urządzania wyżej podałem aby móc sobie zrobić drugą generację na przełączniku trójpozycyjnym. Jeśli chce się mieć większą wolność w przełączaniu do tego trzeba kupić jeszcze przełącznik np. taki albo taki. Więc chyba taki sam koszt wyjdzie wymienić pompkę paliwa.
Jak mu o tym powiem, to pewnie nic z tym nie zrobi, co najwyżej wymieni pompę paliwa i to pojedzie do mechanika :mrgreen: On niezbyt dba o tego Lanosa ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl