[B3] Otwieranie samochodu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Mój kumpel za czasów szkoły średniej otworzył samochód jednego ze swoich nauczycieli przy nim oraz połowie klasy. Na drugi dzień miał rozmowę z dyrektorem
Albo zrobić jak klubowicz willi, gdzieś dał fotki jak wywalił całkiem bębenki, zaszpachlował i zamalował dziury po nich tak że wyglądały jak te z tylnych drzwi.
Jeszcze do tego odłączyć cięgienka od rygielków aby nie dało się otworzyć drzwi od wewnątrz i jest takie "podwójne ryglowanie" na amen.
EDIT
a jeszcze można by zabezpieczyć lepiej bagażnik przed włamaniem bo tam jest pompka więc dobierając się do niej można odsunąć auto.
Albo zrobić jak klubowicz willi, gdzieś dał fotki jak wywalił całkiem bębenki, zaszpachlował i zamalował dziury po nich tak że wyglądały jak te z tylnych drzwi.
Jeszcze do tego odłączyć cięgienka od rygielków aby nie dało się otworzyć drzwi od wewnątrz i jest takie "podwójne ryglowanie" na amen.
EDIT
a jeszcze można by zabezpieczyć lepiej bagażnik przed włamaniem bo tam jest pompka więc dobierając się do niej można odsunąć auto.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Kupowałem z tej Aukcji :keczy pisze:Przemo80b3, gdzie kupowales taka centralke, dokladales do ori alarmu?
http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 92322.html
A, że mieszkam niedaleko Białegostoku, to osobiście zajechałem i odebrałem towar. Tylko, że w tej aukcji jest brzydki pilot, ja wybrałem z ładniejszym 8-)
A centralkę podłączyłem pod ori pneumatyczny centralny zamek, i jeszcze sygnalizowanie kierunkowskazami :mrgreen:
Centralka ma jeszcze opcje do podłaczenia alarmu, ale alarmu nie chcę (ori alarmu nie mam :mrgreen:) . No i domykanie szyb z pilota, ale za to się nie zabieram bo aż taki dobry ze mnie elektryk to nie jest :mrgreen: I poprostu nie wiem jak to podłączyć
-
- Forum Audi 80
Usuwanie rygielków to nie jest taki dobry pomysł. Padnie centralny i co wtedy? Wiem bo u mnie poprzedni właściciel założył centralny elektryczny w taki sposób że rygielków nie było, a siłowniki ciągnęły za ori szprychy. W okresie mrozów centralny klęknął i miałem auto dwu drzwiowe. Namęczyłem się strasznie żeby to otworzyć.
-
- Forum Audi 80
Na taki wypadek trzeba pomyśleć nad awaryjnym otwieranie drzwi. W Audi 80 wystarczy się dostać do bagażnika, ściągnąć wężyk z pompki centralnego i dmuchnąć w niego.
Można też dać w jedne drzwi elektryczny siłownik odsuwający i wypuścić przewody na zewnątrz aby można było podłączyć do zewnętrznego źródła zasilania.
Można też dać w jedne drzwi elektryczny siłownik odsuwający i wypuścić przewody na zewnątrz aby można było podłączyć do zewnętrznego źródła zasilania.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Ta centralka ma niby opcję domykania szyb. Elektryczne szyby mam od Audi 90 i jest ten tzw. moduł komfortu.aldi pisze:Aby mieć domykanie szyb w Audi 80 trzeba dorzucić dodatkowy moduł domykania szyb bo to nie czasy w których były takie wodotryski.
To o to chodzi :?: Bo ja nie jestem bardzo dobrym elektrykiem :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant