Mam mały problem z moją audawą i nie wiem jaka może być tego przyczyna. Opiszę krótko objawy:
1) rano gdy zapalam silnik z wciśniętym sprzęgłem na biegu czuć że całym samochodem szarpie i aż się wyrywa żeby odjechać, kiedy się zagrzeje takie objawy raz są a raz znikają.
2) zauważyłem że jak jadę na niskim biegu (1,2) (np. w mieście kiedy widzę że zapaliło się przede mną czerwone światło -hamuję) i wciskam sprzęgło na tych niskich biegach samochód jeszcze przez parę sekund jedzie 'na biegu' i dopiero później go rozłącza (silnik od skrzyni)
Ogólnie wydaje mi się że sprzęgło się nie ślizga, nie bierze też dramatycznie przy samym końcu więc wydawałoby się że wszystko jest ok ale nie do końca...
Czytałem na forum o układzie pompa sprzęgła-wysprzęglik i to mi najbardziej pasuje pod te objawy. Z układu nie ucieka płyn a sprzęgło odpowietrzałem (przy wysprzęgliku)
Jak myślicie co to może być? Czy jest jakiś sposób żeby sprawdzić sprawność pompy sprzęgła lub wysprzęglika?
Nie chcę po prostu wymieniać wszystkiego po kolei i metodą prób i błędów dojść do przyczyny takiego stanu więc proszę szanownych kolegów o pomoc i wyrażenie swojego zdania na ten temat

Pozdro