[B3 1.6TD] cieknace wtryskiwacze
[B3 1.6TD] cieknace wtryskiwacze
Witam, otoz problem polega mi na tym ze cieknie mi z dwoch wtryskiwaczy. Czytalem troche i widzialem ze wtryskiwacze moga byc dobre ale np. moze byc otwarty jakis ERG. gdzie znajduje sie ten ERG jak to sprawdzic, od czego to jest. Co jeszcze moze byc przyczyna ciekniecia spod wtryskiwaczy, czy oddaje sie je do regeneracji czy odrazu sie wymienia, ile to kosztuje. itd wszystko na ten temat. Dodam ze samchod na zimnym silniku strasznie kopci gdy doda sie gazu ale juz na cieplym przy przygazowaniu malutko. Odpala za pierwszym kopnieciem i spalanie tez male. jeszcze pytanie czy jezdzac na tym, nie uszkodze niczego.
-
- Forum Audi 80
pytanie, czego potrzebuje by wymienic taka podkladke termiczna? jakich kluczy itd. W przypadku pekniecie gniazda glowicy co zrobiles? glowica do wymiany? Watpie zeby pekla gniazdo glowicy bo cieknie mi z 2 wtryskow i lekko z 3... silnik ma przejechane 440 tys. na postaram sie wymienic te podkladki termiczne i zobaczymy. mam nadzieje ze to tylko to. poprosze o wszystkie wiadomosci czy wgl mozna to zrobic samemu, jakie klucze potrzebne i czy trzeba do tego jakis wielkich umiejetnosci
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na pewno nie EGR :mrgreen:enussss pisze: otoz problem polega mi na tym ze cieknie mi z dwoch wtryskiwaczy. Czytalem troche i widzialem ze wtryskiwacze moga byc dobre ale np. moze byc otwarty jakis ERG. gdzie znajduje sie ten ERG jak to sprawdzic, od czego to jest. Co jeszcze moze byc przyczyna ciekniecia spod wtryskiwaczy,
<ok>enussss pisze:pytanie, czego potrzebuje by wymienic taka podkladke termiczna?
Jak odkręcisz juz wtryski ,to ustaw klucz na 75Nm i próbuj dokręcić obudowę wtryskiwacza ,bo może ktos za słabo dokręcił jak przy nich grzebał .Jak nikt nie odkręcał ich wcześniej to marnie widzę próby ich odkręcenia z głowicy ,po tylu latach i takim przebieguradoszka80 pisze:W tym przypadku potrzebujesz najlepiej klucza dynamometrycznego
-
- Forum Audi 80
hehe przez wyrobienie sobie odpowiedniej siły rąk?trepek pisze:Klucz dynanometryczny można samemu zrobićradoszka80 pisze:W tym przypadku potrzebujesz najlepiej klucza dynamometrycznego do odpowiemiego przykręcenia danych wtrysków po wymianie podkładki, chyba bardziej to jest przydatne od umiejętności hehe. Ale radzę to zrobić u mechanika
-
- Forum Audi 80