Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ostrzeżenie przed nieuczciwym klubowiczem

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 04 mar 2011, 07:57

jaco80 pisze:Skoro napisał że pasują a w rzeczywistości nie pasują, to albo wprowadził w błąd albo oszukał. Nie każdy musi wiedzieć wszystko. Nie widzę tu żadnej winy Dżipiego... Co innego jakby Dziergus napisał że nie wie czy utrzymają klapę i czy pasują. Wtedy by można fanzolić w stylu "widziały gały co brały"...
Dokładnie o to chodzi.Zaufałem klubowiczowi-widać nie warto było.

Dziergus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dziergus » 04 mar 2011, 19:19

ale u mnei byly wsadzone w klapie i chodzily wiec nie wiem o co chodzi moze Dzipi ma avanta;]

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 04 mar 2011, 20:06

Taa-coupe w Avancie.Ochłoń chłopaku albo bierz mniej....

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 04 mar 2011, 21:27

nie ma reguły :-P
co do zdjęć to też nie zawsze-przecież ma się ten internet :lol: i można zerżnąć foty.
DżiPi moje ogłoszenie tyle czasu było na forum było walić drzwiami i oknami <ok>
osobiście jak coś kupuje zawsze domagam się dokładnych danych przed wysyłką ;-)

Awatar użytkownika
patrykk007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: patrykk007 » 04 mar 2011, 22:01

Ale to też takie umawianie się przez e-mail, ja tam muszę pogadać przed zakupem, bo tak to i tak nie wiadomo z kim się rozmawia.

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 05 mar 2011, 03:37

Teraz nie ma co "gdybac".Już po ptokach.60 pln-ów straciłem i mam nauczkę.Wydaje mi się że ten Dziergus stracił duuuużo więcej.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 07 mar 2011, 12:06

Witam
Ja od Dziergus kupiłem rozdzielacz wtrysku który miał być za 200 z przesyłką.
Jak Dziergus zobaczył zainteresowanie na poważnie z mojej strony to cena podskoczyła 225zł. W efekcie ustalił 230zł z przesyłką pobraniową. :-/

Suma sumarum wyszło 231zł do zapłaty dla listonosza. :-/
(podobno poczta zaokrągla jak czytam kilka postów wcześniej ale tutaj z 230 poczta zaokrągliła do 231)

Na pierwszy rzut widać że nie jest jakieś skatowane i część wygląda przyzwoicie więc co do towaru się nie wypowiadam na razie. Mam nadzieję że będzie ok.
W tygodniu montaż to i pochwalę się jak pracuje.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2011, 13:27 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 07 mar 2011, 13:18

eSPe pisze:Jak Dziergus zobaczył zainteresowanie na poważnie z mojej strony to cena podskoczyła 225zł. W efekcie ustalił 230zł z przesyłką pobraniową. :-/
No proszę :mrgreen:

Dziergus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dziergus » 07 mar 2011, 18:37

31 wysylka kosztowala i nie wiem czemu tak ta pani napisala:) a poprostu sie nie orientowalem w cenie ile to kosztuje ale sam dobrze wiesz ze nie kupiles to za duze pieniadze :)

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 21 mar 2011, 08:11

Dziergus pisze:31 wysylka kosztowala i nie wiem czemu tak ta pani napisala:) a poprostu sie nie orientowalem w cenie ile to kosztuje ale sam dobrze wiesz ze nie kupiles to za duze pieniadze :)
Nie ważne za ile to kupiłem. Nie rozchodzi mi się tu o jeden złoty czy 5zł tylko o zasadę.
Jak rozmawiamy i ty mi podajesz kwotę że tyle i tyle z przesyłką to chyba masz obowiązek wiedzieć ile będzie kosztować przesyłka. Jeżeli podczas złożenia oferty podasz za niską kwotę za przesyłkę to ty jesteś stratny a nie kupujący.
Nie możesz komuś powiedzieć że wyślesz to za 20zł a potem żądać 30zł bo pani na poczcie tak policzyła. Jak wiesz że to będzie kosztować 30zł to oferuj za cenę+30zł a nie takie mydlenie oczu. Jak bym się uparł to bym powiedział że miało być przesyłka za 30zł i za 31zł nie odbieram.

Dobra nieważne.
Rozdzielacz paliwa i przepływka zakupione u klubowicza Dziergus zostało przeszczepoione do mojego gruza - autko na zimnym odpala na dotyk, trzyma równo obroty. Czyli jednym słowem wygląda wszystko ok i z mojej strony jestem zadowolony jeżeli chodzi o towar.
Co prawda silnik na gazie faluje ale to pewnie kwestia przeregulowania gazu po wymianie przepływki.

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: slaby » 21 mar 2011, 19:54

Dołączam się do dyskusji, bo i ja miałem "przyjemność zrobić zakup u tego oszusta". Zamówiłem sondę lambda u niego. Przyszła do mnie po kilku tygodniach, bo wysłany do niego kurier nie był w stanie się z nim skontaktować by przesyłkę odebrać. Mniejsza o to. Wysłał poczta i otwieram paczkę a tam dramat. Sonda cała pogięta, musiał ją nieumiejętnie odkręcać. Ale to to nic. Izolacja na przewodzie jest uszkodzona a gwint jest całkowicie uszkodzony, że nie da się jej przykręcić. Straciłem 67 zł z przesyłka i mam trochę złomu. Zero profesjonalizmu i uczciwości. OSZUST I NACIĄGACZ. Jeszcze śmie mówić, że nie pytałem o jej stan i że pytałem tylko czy działa. Co mi po tym, że może działa jak nie mogę jej użyć. NIE POLECAM żadnych transakcji z tym DZIERGUSEM. Strata pieniędzy. :-( Później dorzucę zdjęcia dla potwierdzenia moich słów.

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 22 mar 2011, 05:58

No proszę-kolejny oszukany.Ciekawy jestem ile osób jeszcze się odezwie :mrgreen:

xman

Post autor: xman » 01 kwie 2011, 15:21

panowie a nie ma nikt z nim kontaktu? powiem szczerze że miałem raz sytuację. Kiedy były czasy, że jeździłem fordami i sprzedałem kolesiowi z klubu lusterka elektryczne do sierry kompletne i dobrze zapakowane to po tygodniu przeszło dostaje info że jest szkło pęknięte. Więc podczas rozmowy mowi mi "klubowicz" żebym mu kasy oddał wtedy 50zł i nic sie nie stało. Więc ja mowie to pakuj lustra i odsyłaj a ja całośc kasy odsyłam jak towar dostanę. I koleś mówi że on już swoje szkła zamontował... mo mu powiedziałem żeby turlał dropsa delikatnie mówiąc ;) a on z groźbami i że przejedzie do mnie pół polski... i koniec tematu był od razu ;] myślał że młodego cycka znalazł na interesy ale się mu nie udało :D

a odnośnie waszego tematu to nie wierzę że nikt nie wie gdzie ten dzior... coś tam mieszka, jaki ma numer telefonu, bo napewno z kimś kontakt musiał złapać itd... więc dobrze popytajcie klubowiczy z jego regionu :) do tego np foto z jakiegoś spotu na którym on był... może numer tablic rejestracyjnych i znajomy w policji i wiecie do kogo auto należy i adres macie nawet do sądu kto was oszukał i już :) zresztą po numerze IP też jesteście w stanie dojść :) na GG jest taka opcja że pokazuje numer IP :) a w necie są programy i są tacy użytkownicy którzy Wam pomogą :)

Walczcie o swoje ;] "Miłujmy się jak bracia a liczmy się jak Żydzi" - to stałe zdanie u kolegi na warsztacie ;] nie ma zmiłuj ;) Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
Kamila666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamila666 » 06 kwie 2011, 22:37

Dodam tylko ze mnie oszukal klubowicz Duo, sprzedal mi niesprawny silnik krokowy.

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 06 kwie 2011, 22:58

Kamila666 pisze:Dodam tylko ze mnie oszukal klubowicz Duo, sprzedal mi niesprawny silnik krokowy
W to akurat to nie bardzo mi się chce wierzyć :-/

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”