[80,B3,2.0E+LPG]Migająca kontrolka ładowania
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80,B3,2.0E+LPG]Migająca kontrolka ładowania
Witam
W mojej B3 ostatnio zaczęła migać kontrolka ładowania a gdy w nocy wyjeżdżałem z parkingu radio przestało działać gdy wyjechałem poza latarnie miasta okazało się że nawet na światłach drogowych nie widać drogi ale po jakimś czasie zaczęły działać (akurat gdy już miałem zjechać na stacje) pasek klinowy od alternatora nie jest wcale taki luźny. A do tego tuż po włączeniu zapłonu zapala się tylko kontrolka od oleju a inne nie a po kilku sekundach włącza się sygnał jak bym miał światła włączone.
W mojej B3 ostatnio zaczęła migać kontrolka ładowania a gdy w nocy wyjeżdżałem z parkingu radio przestało działać gdy wyjechałem poza latarnie miasta okazało się że nawet na światłach drogowych nie widać drogi ale po jakimś czasie zaczęły działać (akurat gdy już miałem zjechać na stacje) pasek klinowy od alternatora nie jest wcale taki luźny. A do tego tuż po włączeniu zapłonu zapala się tylko kontrolka od oleju a inne nie a po kilku sekundach włącza się sygnał jak bym miał światła włączone.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W tym alternatorze są szczotki zintegrowane razem z regulatorem napięcia zapewne więc czeka cię wymiana tego elementu . Z tyłu alternatora będziesz miał coś takiego http://www.czarnikm.republika.pl/c14nz/reg_bosch.jpg. Wykręć wymień i powinno być dobrze. Napięcie ładowania powinno być ok. 14V (gdzieś tak 14,3V)
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego Michakret10 po opisanych objawach mam wrażenie że masz coś ostro namieszane w instalacji elektrycznej (dziwne zachowanie kontrolek, nie działanie radia, włączenie sie brzęczyka przypominającego o włączonych światłach mimo włączonego zapłonu i zamkniętych drzwi), przeglądnij dokładnie instalacje i usuń usterkę, bo niesprawna instalacja elektryczna grozi pożarem :!:
Witam. Panowie mam problem. Po nocy, odpalam samochód i mrygają kontrolki od ładowania, oleju. Po lekkim przygazowaniu wszystko znika i nie ma żadnych problemów. Aku roczny Centry Futura, alternator 90A po regeneracji (2łożyska, pierścienie ślizgowe, reg. napięcia ze szczotkami Monark). Gdzie mogę szukać przyczyny?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z