[b3 1.8 s] nie rowna praca silnika na lpg
[b3 1.8 s] nie rowna praca silnika na lpg
witam mam taki problem ze samochod na bp odpala bez problemu a po przełaczeniu na lpg zaczynaja sie nie rowne obroty ?? co ma na to wpływ ?? auto odpalane na bp ale dosyc szybko przełaczany na lpg.... czy moze byc to wina filtra gazu ?? powietrza?? czy moze mapa wtrysku sie rpzjerzda ???
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 21:00 przez Audib4abt, łącznie zmieniany 2 razy.
swiece ok przeczysciłem, kable nie maja przebicia, a kopułki i palca nie sprawdzałem wyminiłem natomiast filtr powietrza i gazu no i było troche mało płynu chłodniczego bo ubywa poniewasz puszcza jeden z krucców no i polepszyło sie troche ale jeszcze nie jest idealnie... co by tu jeszcze sprawdzic ??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- roodster80s
- Forum Audi 80
Chodzi Ci o przewód od reduktora do miksera, na którym jest register? Bo u mnie ten przewód jest dość długi(pewnie ma ok. 1m albo i więcej, nigdy nie mierzyłem, a nie mam Audiczki w domu). A co do obrotów to u mnie falowanie jest naprawdę nieznaczne(lekkie drgania na wskazówce obrotka), ale trochę denerwujące.roodster80s pisze:ze ma długą rurke z reduktora do miksera od gazu... tez tak miałem nie moglem sobie z tymi obrotami poradzic... Kilka regulacji. I wszystko wróciło do normy.
- roodster80s
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
koledzy ja też mam zamontowany reduktor na uchwycie od pompy od wspomagania; odpali na PB ale jak wypale PB i przełącze na gaz to nie moge ich na 1000 ustawić bo albo spadają a jak troche ssania wyciągne to wskaują na 1200 i tak mam az troszke się rozgrzeje; jak mu wkręce subke przy reduktorze to ok; ale znowu na ciepłym będzie go muliło ; i jak go tu ustawić; czy przewody by tak mogły robić; przeciez dzisiaj mrozu nie było;