[80 B4 2.0] jak często wymieniać gumy na sankach
[80 B4 2.0] jak często wymieniać gumy na sankach
Dopiero co byłem na przeglądzie i wszystko ok oprócz tulejek na wahaczu, tak wykazało na trzepaczce, z tym że gościu nie sprawdzał wcale mi tulei na sankach. Ogólnie w autku popukuje tylko jak jadę po kamienistej drodze np. po żwirze. Zastanawiam się czy często się wymienia tzn czy często siadają tulejki na sankach. Jak mogę sprawdzić domowym sposobem czy są zużyte. Może jeszcze nie muszą być wymieniane ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wchodzisz do kanału, bierzesz breszkę i sprawdzasz. Tuleje powinna być sztywna. Może być zużyta na dwa sposoby. Tuleja może być miętka, to znaczy będzie pracować znacznie bardziej niż powinna. Można na tym jeździć, ale nie będzie to jazda przyjemna. Może też być całkowicie zerwana. Na taka tuleja kwalifikuje się od razu do wymiany. Co do częstotliwości - tego nie można powiedzieć. Wszystko zależy od użytych części, stanu drug itp. Jeśli wymienisz je na jakieś kijowe podróby typu Hans Priser, Topran itp to możesz być zadowolony jak zrobisz na nich 10tyś.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja założyłem jakieś "nie firmowe" 90 tys km temu i nadal są dobre więc nie wiem czemu lemforder miał by wytrzymać tylko 15tys.jak by tak było to tego badziewia nie ma co kupować...tomek1982 pisze:na tulejkach np.lemforder mysle ze mozna zrobic 15 tys km a na ori BOGE napewno wiecej ale dokladnie nie powiem bo nie wiem
- darecki2010
- Forum Audi 80
yahoo69 pisze:kolego lemforder to części dawane na pierwszy montaż w audi więc sądze ze wytrzymają dużo duo więcej niż piszesz bo sam takie zakładałem całe zawieszenie mam lemfordera fakt koszt 2 razy wiekszy niz jakies meyle czy cos od skośnookich ale cena = jakość
no to jestes w duzym bledzie jezeli twierdzisz ze lemforder byl na pierwszym montażu zapewne w sklepie ci tak powiedzieli :lol: na pierwszy montaż szły BOGE czy to poduchy amortyzatorów czy tulejki wachaczy,poduchy silnika tez BOGE itp itd.
juz toche tulejek w swoim zyciu montowalem troche na ten temat juz wiem wiec pisze z doswiadczenia jak to jest
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Popieram w całej rozciągłości . Jak 2 lata temu wymieniałem amory z tyłu to po wyjęciu starych byłem zaskoczony, gdy po wyczyszczeniu szczotką drucianą ukazał mi się napis BOGEtomek1982 pisze:no to jestes w duzym bledzie jezeli twierdzisz ze lemforder byl na pierwszym montażu zapewne w sklepie ci tak powiedzieli :lol: na pierwszy montaż szły BOGE czy to poduchy amortyzatorów czy tulejki wachaczy,poduchy silnika tez BOGE itp itd.
juz toche tulejek w swoim zyciu montowalem troche na ten temat juz wiem wiec pisze z doswiadczenia jak to jest
- Przemo80b3
- Forum Audi 80