[80 B3 1,8S] obniżenie spalania LPG
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
pawel_m, A ile ci pali?wlasnie dzis terz przyszedl mi do glowy pewien pomysl co do tego ruszania zaplonem . Skrecilem gaz ile sie dalo az silnikiem trzepalo jak diabli, i krecilem wtedy zaplonem az silnik zaczal rowno pracowac.Ciekawe czy zapale go jutro rano :mrgreen: no i jak spalanie wyjdzie.Dzis 2 km z butelka po pb na cpn dralowalem na gnatach :mrgreen:
- roodster80s
- Forum Audi 80
Jakoś bardzo dokładnie nie liczyłem, ale ostatnio jak zatankowałem pełną butlę LPG(35) to przejechałem na tym ponad 260 km. IMO co najmniej o 90 km za mało(wtedy wychodziło by- 10 LPG/100km). Wymieniłem świece, palce, kopułkę, filtry (powietrza i LPG), reduktor po regeneracji i regulacji. Sprawdzałem podciśnienia i są OK. Wymieniłem rozrząd(ale dopiero od dziś mam niunię w domu). Jeszcze musze sprawdzić koniecznie zapłon.piotrek 250279 pisze:pawel_m, A ile ci pali?wlasnie dzis terz przyszedl mi do glowy pewien pomysl co do tego ruszania zaplonem . Skrecilem gaz ile sie dalo az silnikiem trzepalo jak diabli, i krecilem wtedy zaplonem az silnik zaczal rowno pracowac.Ciekawe czy zapale go jutro rano :mrgreen: no i jak spalanie wyjdzie.Dzis 2 km z butelka po pb na cpn dralowalem na gnatach :mrgreen:
P.S: Jak rozwiązaliście problem podciśnień stosując gaźnik Weber?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
No pojechalem nim z 50 km i co kawalek zatrzymywalem sie i odkrecalem po troszke gaz na registrze,az zaczal jechac i przyspieszac wmiare zadowalajaco.Ja mam co do tego webera jeszcze jedna opcje a mianowicie przekrecenie go o 180 stopni tak zeby pierwszy gardziel byl z tylu kolektora mysle ze wtedy mieszanka bedzie (jakby to powiedziec)w takich samych ilosciach trafiac do kazdego cylindra.I co za tym idzie rowniejsza praca silnika no i bedzie go mozna wtedy przykrecic na gazie.Ale to tylko moja teoria i niedowiem sie tego jak tego nie zrobie
[ Dodano: 2011-03-09, 20:43 ]
pawel_m, w weberze niema podcisnien tam masz tyklo linke od gazu i od ssania i to jest wsio ot cale sterowanie gaznikiem
[ Dodano: 2011-03-09, 20:43 ]
pawel_m, w weberze niema podcisnien tam masz tyklo linke od gazu i od ssania i to jest wsio ot cale sterowanie gaznikiem
No ale podciśnienie od przyspieszenia zapłonu(przy aparacie zapłonowym)? Rozumiem, ze przewody, które idą oryginalny pod oryginalny gaźnik zaślepiłeś?piotrek 250279 pisze: [ Dodano: 2011-03-09, 20:43 ]
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Wtym webeze ktory ja mam faktycznie bylo wyjscie na podcisnienie do przyspieszenia zaplonu ale ja zaslepilem to bo u mnie jest to podpiete pod ten waz co do serwa idzie.No to wyglada tak ze montujesz gaznik na wczesniej przygotowanej kryzie ,robisz linke do ssania, przerabiasz linke do gazu no i to podcisnienie w twoim przypadku podpinasz i to tyle tam nic ci wiecej nie potrzeba i jeszcze puche od filtra musisz dopasowac