[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Turbina z A4 2.5 tdi v6 150km
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Turbina z A4 2.5 tdi v6 150km
Witam chciałbym podnieść moc w moim zetorku szykuje się do wymiany wtrysków od AFN+ komputer+ icek po tych zabiegach chciałbym większe turbo pytanie tylko czy turbina z AKN 2.5 tdi v6 się nada i czy ktoś próbował już coś takiego zrobić i czy dużo jest kłopotu z jej montażem i co ewentualnie trzeba było by przerobić?
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 11:49 przez zackone88, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [B4 1z 1.9tdi] Turbina z A4 2.5 tdi v6 150km
Trzeba robic flansze miedzy kolektor wydechowy a turbo [ posiadam takowa pod kolektor z 1.6TD/1.9TD na 4 sruby], trzeba przekrecic rdzen turbiny aby pasowal doplyw/odplyw oleju, + przespawanie Dp.zackone88 pisze:Witam chciałbym podnieść moc w moim zetorku szykuje się do wymiany wtrysków od AFN+ komputer+ icek po tych zabiegach chciałbym większe turbo pytanie tylko czy turbina z AKN 2.5 tdi v6 się nada i czy ktoś próbował już coś takiego zrobić i czy dużo jest kłopotu z jej montażem i co ewentualnie trzeba było by przerobić?
Spawanie i dorabianie to bajka gorzej z ogarnięciem kompa zestrojeniem tego wszystkiego. Sam ECU z AFN i po temacie, czy cala wiązka ? Bo w sumie tak czy inaczej będę musiał 2 razy kompa zmieniać? bo naraz tego wszystkiego nie ogarnę jak zmienię wtryski to przy kompie trzeba będzie dłubnąć i później jak turbo zmienię na vnt
Hmm w jaka moc trudno powiedzieć moje poprzednie autko A4 AKN miał 150 plus chip coś kolo 180 wiec myślę ze jak tu w 150 wyceluje to nie było by najgorzej nie chciałbym tez wyżyłować do max silnika tylko żeby to wszystko w miarę z głową z jakimś zapasem było ogarnięte.
Czytałem tu coś chyba to był nawet jakiś Twoj temat jeśli się nie mylę ze jak większe doładowanie to i warto by było nowe uszczelnienie silnika co by czegoś nie wydmuchało?
Czytałem tu coś chyba to był nawet jakiś Twoj temat jeśli się nie mylę ze jak większe doładowanie to i warto by było nowe uszczelnienie silnika co by czegoś nie wydmuchało?
mocowanie osadzenie, to wyzej wymienionych, zakladasz kolektor wydechowy z afn/awx i osadzasz, a co do turbo z 2.5v6 nie ma tak lekko trzeba dorabiac flansza/przejsciowke przymierzac kombinowac, rozkladac rdzen turbo i przesuwac na zmiennej geometri itp...zackone88 pisze:Czemu prościej? czym się różnią te turbinki?