[80 B3 1.8S PM] Ubywa płyn chłodzący
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
W PM jest miejsca na tyle że można wejść pod maskę i się pod nią zatrzasnąć. Jedyne co przeszkadza w całkowitym demontażu pompy to alternator (trochę przysłania z góry).
Jeśli chce się robić coś więcej jak rozrząd to można rozkręcać również przód. Kwestia gustu i chęci ale ja przy pompie bym sobie darował.
Jeśli chce się robić coś więcej jak rozrząd to można rozkręcać również przód. Kwestia gustu i chęci ale ja przy pompie bym sobie darował.
Witam po przerwe. Jutro zamierzam sie do wymiany pompki i teraz mam pytanko. Mam ta pompe do niej jest dolaczona uszczelka na jej caly rozmiar (ten pompy) i sa jescze dwa takie pierscienie gumowe tez jakies uszczelki... Gdzie one mi beda potrzebne?Thomson26 pisze: Obrazek
Tu masz przykładowy link do aukcji Aledrogo http://allegro.onet.pl/pompa-wody-audi- ... 97100.html
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
To prawda. W tej wersji silnikowej prace serwisowe przeprowadza się naprawdę w komfortowych warunkach. No może poza wymianą termostatu w wersji ze wspomaganiem . Demontowanie chłodnicy i elementów pasa przedniego to tylko w A4 i 80-tce silnikach R5 i V-kach <ok> .Lukaszbroz pisze:W PM jest miejsca na tyle że można wejść pod maskę i się pod nią zatrzasnąć.
[ Dodano: 2011-03-09, 21:31 ]
Nie są to przypadkiem oringi króćca termostatu?kolczu pisze:...sa jescze dwa takie pierscienie gumowe tez jakies uszczelki... Gdzie one mi beda potrzebne?
No i udalo sie Pompa zostala zmieniona nie obeszlo sie bez problemow. Na szczescie przyszly tesciu pomogl. Pierwszy problem to mocowanie sie z odkrecenie talerzyka na psaek. Sruby sie zapiekly i bylo ciezko. Nie odkrecalismy chlodnicy. No i kolejny problem to urywajace sie sruby w pompie wody na 9 ktore je mocuja 3 sie zerwal. Gwinty zostaly w srodku jednak po podgrzaniu i walce ponad 30 min udalo sie dwie uratowwac i wykrecic. Skladnie przebieglo bez wiekszych komplikacji . Dzikuje wszystkim za pomoc