Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 Ng quattro LPG] Dziwne objawy, nie che ponownie odpalic

Wszystko co związane z LPG
Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 10 mar 2011, 22:01

Nie przed blosem jest ..... :mrgreen: Moja pomyłka .... już poprawiłem

Ile pali ?? No dużo w lecie około 14,5 litra a w zimie od 16 w góre .... Ale za to idzie :mrgreen: ;-) :mrgreen:

powiedz mi tylko co jest u dołu gumy od przepływki a co od boku ..... to zaraz Ci wszystko wytłumacze ..... bo tak to ja sam nie iem jak się co nazywa :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ne$
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ne$ » 10 mar 2011, 22:21

Nie wiem co jak jest bo ja kupiłem auto z rozdzielaczem, przepływką i całym filtrem "w bagażniku". Jeździło tylko na gazie. Ten wąż co idzie pod kolektor ssący to do krokowca (taki srebrny walec od przodu auta z 2 węzami i wtyczką). Odma idzie za silnikiem i wchodzi w blok od strony kierowcy.

Więc i Twoja nie pali tyle, ile ja myślałem że można osiągnąć, ale moja nie schodzi w zimie z 18 przy jeździe oszczędnej, nie wiem co by było jakbym jej deptał, a to że idzie zauważyłem :]

Awatar użytkownika
macspeed
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: macspeed » 11 mar 2011, 14:53

NE$, W jaki sposób regulowałeś BLOSA?

Awatar użytkownika
Ne$
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ne$ » 11 mar 2011, 16:29

Właśnie w tym problem że nie regulowałem, mam zakręconego całkiem na obu śrubkach i podparcie odkręcone. Jak już pisałem wcześniej, musze usiąść i napisać epos o moich problemach z NG :D Może jutro znajdę dłuższą chwilę :)

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 11 mar 2011, 19:15

Ne$

A więc dobrze pisałem ..... Na fotce widać podpiętą odme i tak ona ma być..... musi być między blosem a przepustnicą....

Macspeed

Sruba od podparcia ta z przodu ma byc odkręcona .....

A od dołu mas srube tą szeroką od dawki benzyny i tą cienkaod obrotów .... i poprostu ustawiasz na czujke bo innego sposobu nie ma niestety ...

Zresztą co ja siębęde wypowiadał ...... Tutaj masz super lekturke na temat blosa :

http://www.md.in.tarnow.pl/blos/blos_pl_v2.pdf

Wszystko jest pięknie napisane......

A powracając do tematu mojego problemu, to raczej nie ten przepływomierz...... :-(

Awatar użytkownika
macspeed
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: macspeed » 12 mar 2011, 09:38

Przy blosach już trochę grzebałem, regulację też robiłem. Śruba podpierająca ma być całkowicie wykręcona (tzn ma nie podpierać przepustnicy blosa) NE$ spróbuj zrobić tak jak napisane w instrukcji, śruba regulacji dawki gazu wykręcona 2,5 obrotu w stosunku do położenia początkowego, następnie wkręć małą śrubkę obrotów do końca i odkręć półtora obrotu. Dalsza regulacja najlepiej na hamowni, ale wiadomo jakie są tego koszty. Można to zrobić także na analizatorze, lub metodą chałupniczą - czyli dokładnie tak jak reguluje się 1 generację.

Odma jest źle podpięta, powinna być między blosem a przepływomierzem, najlepiej w fabrycznym miejscu, tzn od spodu gumy przepływomierza. Między blosa a przepustnice ma być wpięty wąż od krokowca, nigdy na odwrót.

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 12 mar 2011, 17:58

Macspeed

Bo ja nie bardzo wiem które to jest odma a wąz od krokowca , sprawdzał mi to znajomy i powiedział ze tak ma być

Od spodu gumy od przepływki mam weza podpiętego , a od boku jest zatkany .... więc w takim razie to będzie wąz od krokowca......

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl