[ABK] Zegar cisnienia oleju idzia na full itemp stoi
[ABK] Zegar cisnienia oleju idzia na full itemp stoi
Niestety mam taką przypadłośc że zegar od ciśnienia oleju idzie na full zaraz po przekręceniu zapłonu, odłączałem dwa kabelki z czujnika oleju ale bez zmian, ciągle na full.
Od temp natomiast sytuacja odwrotna, zegar stoi całkowice, można sprawdzic czy to zegar czy czujnik ?
Od temp natomiast sytuacja odwrotna, zegar stoi całkowice, można sprawdzic czy to zegar czy czujnik ?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z tego co pisał kolega Kori to po włączeniu zapłonu już ma full wskazanie. Objawy jednoznacznie świadczą o tym, że padły czujniki, tylko że padnięcie obu naraz jest bardzo mało prawdopodobne. Po odłączeniu przewodu od czujnika ciśnienia wskaźnik ciśnienia oleju idzie do końca w prawo, zobacz czy po dotknięciu tego przewodu do masy wskaźnik ciśnienia oleju pójdzie do końca w lewo. To samo zrób z czujnikiem od temperatury oleju, odłącz przewód i dotknij go do masy, tylko że w tym przypadku zegar powinien iść do maxa w prawo.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
właśnie ja z podobnym tematem,mam podłączone dodatkowe zegary przy moim audiku wg schematu , temp. oleju spoko na zegarze i woltomierzu natomiast zegar ciśnienia oleju po przekręceniu stacyjki idzie na max w prawo. I tu jeszcze jedna ciekawostka ostatnio wymieniałem olej i zanim wlałem nowy przekręciłem stacyjkę i tu masz na max od ciśnienia w prawo bez oleju i pytanie skąd sie cisnienie wzioeło ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
pazdzioch w moim poscie wyzej sa opisane rysunki, gdybys uwaznie przeczytal bys wiedzial ...
wiec jak jest przerwa w obwodzie to wskazowka sie automatycznie wychyla na maksymalne polozenie, wiec ten czujnik sprawny ma mala rezystancje i mozna go miernikiem sprawdzic na przejscie do masy, czy nawet zwykla zarowka i bateria
wiec jak jest przerwa w obwodzie to wskazowka sie automatycznie wychyla na maksymalne polozenie, wiec ten czujnik sprawny ma mala rezystancje i mozna go miernikiem sprawdzic na przejscie do masy, czy nawet zwykla zarowka i bateria