Witam. Panowie mam pytanie bo czytając forum nie bardzo znajduję odpowiedź.
Kupiłem sterownik centralnego zamka Magicar 820. Pasuje on do zamka pneumatycznego (mam taki oryginalny) Pytanie takie: czy mogę się podpiąć pod kable dochodzące do pompki centralnego zamka? Jeśli tak to który kabel idzie do drzwi kierowcy (ten który należy przeciąć), który to "down", a który "up"?
Poniżej schemat sterownika:
[B3 AKM]Opis kabli w kostce pompki centralnego.
Już zrobione. Jakby co to wg. schematu mojego sterownika, połączenia trzeba zrobić tak:
-czarny kabel złączyć z niebieskim
-biały pod kabel zielono-niebieski idący do drzwi
-zielony pod zielono-niebieski idący do pompki
-różowy pod brązowy (sygnał zamykania)
-pomarańczowy pod czerwony z paskiem (sygnał otwierania)
Zasilanie centralki również podłączyłem pod czerwony z paskiem. Udało się również podłączyć kierunkowskazy. Podłączyłem pod kable w tylnych lampach. Po prawej stronie jest kabel zielono-czarny, a po lewej czarno-biały.
Sterownik Magicar mogę polecać bo taki już w 3 aucie podłączam. Najpierw miałem taki w mojej fieście gdzie dokładałem cały central na elektrycznych siłownikach, potem w escorcie do oryginalnego centrala sterowanego + , a teraz w Audi pod pneumatyka. Wszędzie działa elegancko. Ma dwa kable pod kierunki, dodatkowy kabel do modułu komfortu (domykanie szyb) no i dodatkowy kanał.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
-czarny kabel złączyć z niebieskim
-biały pod kabel zielono-niebieski idący do drzwi
-zielony pod zielono-niebieski idący do pompki
-różowy pod brązowy (sygnał zamykania)
-pomarańczowy pod czerwony z paskiem (sygnał otwierania)
Zasilanie centralki również podłączyłem pod czerwony z paskiem. Udało się również podłączyć kierunkowskazy. Podłączyłem pod kable w tylnych lampach. Po prawej stronie jest kabel zielono-czarny, a po lewej czarno-biały.
Sterownik Magicar mogę polecać bo taki już w 3 aucie podłączam. Najpierw miałem taki w mojej fieście gdzie dokładałem cały central na elektrycznych siłownikach, potem w escorcie do oryginalnego centrala sterowanego + , a teraz w Audi pod pneumatyka. Wszędzie działa elegancko. Ma dwa kable pod kierunki, dodatkowy kabel do modułu komfortu (domykanie szyb) no i dodatkowy kanał.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.