Koledzy problem jest następujący, auto na badaniu tech miało fatalne spalanie na luzie, podejrzewam czujnik temp. oleju i tu zaczynają się schody, chcąc go wymienić, zauważyłem że nie jest on nigdzie podłączony
Co gorsza nie ma żadnego wolnego przewodu, pomóżcie jak to podłączyć, bo bezprzewodowy to on chyba nie jest:)
Z wiązki odchodzą dwa przewody, jeden idzie do małego czujnika ciśn. białego, a drugi do dużego, do obu dochodzą pojedyncze przewody, ale ten duży ma jeszcze jedno złącze, czy tam podłączony powinien być ten niebieski???
Dla rozjaśnienia sytuacji wrzucam fotkę:
Tutaj są nowe czujniki
Niebieski to czujnik oznaczony 3 (niestety na fotce silnika go nie widać, jest za wiązką, ale wkręcony jest w podstawę filtra), to on właśnie pozostaje niepodłączony.
2 to biały, jednopinowy, odpowiada za ciśnienie 1,8 bar, natomiast 1 to ten duży, na zdjęciu słabo widać, ale on ma dwa styki, jeden podłączony (z tyłu) i drugi wolny.
Mam nadzieję, że teraz wygląda to jaśniej i ktoś pomoże.
[b3 6a 2.0 16v quattro] Problem z czujnikiem temp. oleju
A ta baka to nie jest od ciśnienia oleju czasem?!merex pisze:Ten oznaczony "3" ostatnio montowałem jako czujnik temperatury do dodatkowych zegarów. Możliwe że masz czujniki pod dodatkowe zegary. Czy ten czujnik zasłonięty wygląda tak:
[url=http://images50.fotosik.pl/734/da2c64582743f054.jpg]Obrazek[/URL]