w zwiąku z tym że będę zakładał wyremontowane głowice, potrzebuję nowe uszczelki:
-kolektorów
-pod głowice
-pod pokrywe zaworów
-co jeszcze przydałoby się wymienić?
ktoś może ma doświadczenie i wie jakiej firmy te elementy powinny być aby mieć najwyższą jakość?
dodatkowo będę wymieniał rozrząd i tuataj podobne pytanie firma/najlepsza jakość
na forum znalazłem tylko jedną informacje o elementach rozrządu, ale bez żadnej polemiki na temat firm które zostały tam przywołane
https://audi80.pl/b4-aahrozrzad-co-i ... t18796.htm
nie wiem albo ten temat nikogo poprostu nie zainteresował albo Widmo dał taki zestaw że mucha nie siada?
Jakby ktoś miał jakieś sugestie co by tam odrazu zrobić po zdjęciu głowic albo co i jak przeczyścić / na co zwrócić uwagę, co sprawdzić to też będzie mile widziane
[2.8 AAH] jakie uszczelki,paski,itp.- zdejmowanie głowic
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Jeśli chodzi o uszczelki to moge polecić Victora Rainza,uszczelniacze zaworów również tej firmy uszczelniacze wałków rozrządu mogoł być Corteco lub Victora Rainza.Nie wiem też w jakim stanie są szklanki ale jeśli trzebaby je wymienić to pytać o INA,pasek rozrządu Contitech rolka SKF w twoim przypadku również pompa wody np SKF lub inna.Same głowice można splanować lub je sprawdzić pod kątem płaszczyzny i ciśnieniowo,a zawory dotrzeć,możesz jeszcze zmienić termostat np Wahler lub ori(ten bym polecał) płyn chłodzący pytaj o G12+ Febi(to jest koncentrat) i czujnik wentylatorów chłodnicy jeśli jest padnięty Behr lub inny. To są części z górnej półki.
Ps uszczelki pod klawiature koniecznie gumowe.
Ps uszczelki pod klawiature koniecznie gumowe.