[b4 1.9 tdi 1Z] Zamulone 1Z przerwy w doładowaniu
[b4 1.9 tdi 1Z] Zamulone 1Z przerwy w doładowaniu
Witam wszystkich właścicieli 80 jestem nowy na forum więc wybaczcie za jakieś uchybienia , ale do rzeczy mam problem z Audi 80 tdi 1Z, rok produkcji 09.1993, przebieg celuje w ok 315 tyś. mianowicie podczas przyspieszania na 3,4,5 biegu. miedzy 2k a 3k obrotów czuć szarpanie a po dźwięku turbiny słychać jakby przestawała doładowywać, po przekroczeniu 3tyś obrotów jest już ok. wydaje mi się także że jest za mułowaty. Bo w porównaniu do zetorka kolegi to mój wypada mizernie mimo że tamten jest rzekomo seryjny. powyżej 140km/h już praktycznie nie przyspiesza ;/. Proszę przynajmniej o naprowadzenie mnie na jakiś trop. szukałem ale nic mi nie pasowało do moich objawów
Ostatnio zmieniony 16 mar 2011, 19:04 przez luki093, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
<ok>luki093 pisze: mam problem z Audi 80 tdi 1Z, rok produkcji 09.1993, przebieg celuje w ok 315 tyś. mianowicie podczas przyspieszania na 3,4,5 biegu. miedzy 2k a 3k obrotów czuć szarpanie
wtyczkę sobie od n75 odepnij ,to najprostszy test zaworka n75 ,taki bajpas dla leniwych ,o ile n75 nie rozpadł się w środku to efekt ten sam co po połaczeniu czerwonego węzyka z niebieskimsiejek pisze:na 99% N75 do wymiany..

-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wiekszość przezornych ,dawno wywaliła tą osłonę ,zasłania wszystkie wycieki zarazaluki093 pisze:Dzisiaj zdjąłem tą plastikową osłonę silnika i zobaczyłem że z pompy paliwowej z pod tej górnej części sączy paliwko

Grunt że już jest ok. powiem tak Audi miało lekką stłuczkę i zanim je kupiłem sporo stało być może coś się przywiesiło i po 2 tygodniach eksploatacji powraca Do życia. bo nie reagowały nawet czujniki od lampki wewnętrznej te co reagują na otwarte i zamknięte drzwi trochę WD i zaczęły pracować. Tak więc małymi kroczkami ku wszelkiej sprawności